Delu Opublikowano 14 Czerwca 2022 Opublikowano 14 Czerwca 2022 Witam. Posiadam a4 b6 avant quattro 1.8t bex i mam skrzynie o oznaczeniu GDU 5 biegowa, ale niestety rozwalona i czy jest jakiś zamiennik? Mam dyfer o oznaczeniu ETT jaka skrzynia będzie pasować ?
Dev Opublikowano 14 Czerwca 2022 Opublikowano 14 Czerwca 2022 12 minut temu, Delu napisał: Witam. Posiadam a4 b6 avant quattro 1.8t bex i mam skrzynie o oznaczeniu GDU 5 biegowa, ale niestety rozwalona i czy jest jakiś zamiennik? Mam dyfer o oznaczeniu ETT jaka skrzynia będzie pasować ? daj VIN
Jowood88 Opublikowano wczoraj o 08:28 Opublikowano wczoraj o 08:28 @Dev Siema, odgrzeję temat z tego postu. Ostatnio zaczęła mi dziwnie wchodzić 2-ka jakby się blokowała i dopiero wskakiwała (lewarek idzie płynnie, nagle stop twardy i dopiero się wbija z mocnym przełamaniem) przy wrzucaniu, ale nie zawsze. Podejrzewam że może się zaczynać kończyć synchronizator więc robię research odnośnie ewentualnych zamienników skrzyni bo z tego co wiem mam GDU, dyfer ETT, ale mam drugi do włożenia ETS z tym samym przełożeniem 35/9 bo tamten ma duży luz i mnie kopie w d*pę przy zmianie biegów. Czy posiadasz wiedzę czym mógłbym ją ewentualnie zastąpić, bo GDU to już można ze świeczką szukać. Dodam że myślałem nad skrzynią 6-tką, ale nie wiem czy np. taka GVE nie będzie dłuższa pod względem wymiarów, co będzie skutkowało wymianą wału na krótszy. Audi A4 B6 1.8t BFB Quattro 2002 r. VIN: WAUZZZ8E43A194464 Jeżeli masz może jakąś wiedzę na ten temat, byłbym bardzo wdzięczny za podpowiedź. Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi