Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jaka skrzynia do dyfra ETT w Audi A4 B6?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam a4 b6 avant quattro 1.8t bex i mam skrzynie o oznaczeniu GDU 5 biegowa, ale niestety rozwalona i czy jest jakiś zamiennik?
Mam dyfer o oznaczeniu ETT jaka skrzynia będzie pasować ? 

Opublikowano
12 minut temu, Delu napisał:

Witam. Posiadam a4 b6 avant quattro 1.8t bex i mam skrzynie o oznaczeniu GDU 5 biegowa, ale niestety rozwalona i czy jest jakiś zamiennik?
Mam dyfer o oznaczeniu ETT jaka skrzynia będzie pasować ? 

daj VIN 

Opublikowano

GVE

Opublikowano

@Dev Siema, odgrzeję temat z tego postu.
Ostatnio zaczęła mi dziwnie wchodzić 2-ka jakby się blokowała i dopiero wskakiwała (lewarek idzie płynnie, nagle stop twardy i dopiero się wbija z mocnym przełamaniem)  przy wrzucaniu, ale nie zawsze.
Podejrzewam że może się zaczynać kończyć synchronizator więc robię research odnośnie ewentualnych zamienników skrzyni bo z tego co wiem mam GDU, dyfer ETT, ale mam drugi do włożenia ETS z tym samym przełożeniem 35/9 bo tamten ma duży luz i mnie kopie w d*pę przy zmianie biegów.
Czy posiadasz wiedzę czym mógłbym ją ewentualnie zastąpić, bo GDU to już można ze świeczką szukać.
Dodam że myślałem nad skrzynią 6-tką, ale nie wiem czy np. taka GVE nie będzie dłuższa pod względem wymiarów, co będzie skutkowało wymianą wału na krótszy.
Audi A4 B6 1.8t BFB Quattro 2002 r.
VIN: WAUZZZ8E43A194464

Jeżeli masz może jakąś wiedzę na ten temat, byłbym bardzo wdzięczny za podpowiedź.

Pozdro