kubicv10 Opublikowano 17 Czerwca 2022 Opublikowano 17 Czerwca 2022 (edytowane) VID_20220617_140302.mp4 Pany czy to pompa sprzęgła? Mogę to nasmarować czy kwalifikuje się do wymiany.. Przyszarpywanie przy ruszaniu czasami. W bucie nie czuć ale ręka jak wciskam to ewidentnie nie chodzi gladziutko pedał. Nie ma wycieku, płynu nie ubywa Edytowane 17 Czerwca 2022 przez kubicv10
Gregory87 Opublikowano 17 Czerwca 2022 Opublikowano 17 Czerwca 2022 Ja u siebie mam to samo, ale jeszcze się za to nie zabrałem. Jak patrzę na Twój filmik to moim zdania ta sprężyna generuje ten dźwięk. Posmaruj ten plastik, w którym jest ona osadzona smarem polimocznikowym lub czymś innym i daj znać czy pomogło
kubicv10 Opublikowano 17 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2022 Na początku myślałem, że to ta spręzyna, też nagrałem filmik. Spsikałem smarem te miesjca gdzie ona siedzi ale nic. Dopiero spsikałem te pompe sprzęgła, to praktycznie ustało. Wrzuce zaraz jak się zachowuje tylko skończe dorabniać podświetlenie nóg, bo jak już sciągnąłem osłone pod kierownicą to się zacząłem bawić :O
Gregory87 Opublikowano 17 Czerwca 2022 Opublikowano 17 Czerwca 2022 Zmotywowałeś mnie do sprawdzenia u siebie wyciągnąłem te sprężynę całkowicie i to nie ona skrzypi tłoczek w pompie sprzęgła, popsikałem silikonem do uszczelek i ustało, ale ciekawe na jak długo. Na razie tak zostawiam, ale pewnie za jakiś czas trzeba będzie się pochylić nad wymianą.
kubicv10 Opublikowano 17 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2022 (edytowane) No jest trochę lepiej, nie zlikwidowało całkiem skrzypienia ale jak się nic nie pogorszy to za parę dni psikne jeszcze trochę i tyle. Ręką czuć, że wchodzi bardziej płynnie ale nie jest to takie jakie powinno być. Na razie zostawiam ale pewnie trzeba też będzie wymienić :/ VID_20220617_194046.mp4 Edytowane 17 Czerwca 2022 przez kubicv10
Rekomendowane odpowiedzi