Rafał03 Opublikowano 20 Czerwca 2022 Opublikowano 20 Czerwca 2022 Witam mam taki problem i już nie wiem czego sie czepić. Silnik 1.9 tdi brb gdy samochód stoi w garażu albo na dworze w nocy przy przekręceniu kluczyka nie zaświeca się kontrolka od świec żarowych nie załącza się pompka paliwa i pojawia się choinka od hamulcy a gdy wystawie go na słońce mija pół godziny i normalnie odpala nic się nie dzieje wstawię go do garażu ocieplanego np. o 18 rano o 7 też odpala ale o 17 już nie i znowu to samo l. Wymieniałem przekaźnik 614 nic nie dało.przeczyscilem wszystkie kostki co są w tej skrzynce co komputer jest. Sprawdzalem napięcie na kablach od przekaźników gdy jest wszystko dobrze i na przekaźniku 614 jest tak: Na zapalonym. Na zgaszonym Czerwony gruby plus plus Czerwony cienki plus plus Czerwono biały plus nie ma napięcia Brązowy minus. Plus Na przekaźniku 314 Czerwony plus. Plus Czerwono niebieski minus minus Zielony plus. Minus czerwono biały plus minus A jak nie odpala to Przekaznik 614 kluczyk na zapłon kluczyk nie przekręcony Czerwony plus plus Cienki czerwony plus plus Brązowy plus plus Czerwono biały minus minus Przekaźnik 395 Kluczyk na zapłon. Kluczyk nie przekręcony Czerwono niebieski minus minus Czerwony plus. plus Zielony minus. Minus Czerwono biały minus. Minus Także wychodzi na to jakby stacyjka nie dawała sygnału ale może ktoś coś wie na ten temat. Proszę o każdą wskazówkę
Rekomendowane odpowiedzi