skansenik Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Witam Po wymianie zacisku na PT (odpowietrzono) i przejechaniu 30 km grzeja sie kola PT i LP. Hamowanie rowniez delikatnie ale wuczowalnie kolysze auto. Pedal hamulca normalny (nie wpada, ani twardnieje). Odpowietrzac jeszcze raz, czy problem z ABS? Okazalo sie iz przy zakladaniu nowego zacisku zostal przekrecony o 180 st. przewod hamulcowy i prawdopodobnie cisnienie blokowalo mozliwosc prawidlowego odbijania tloczka. Przy okazji tarcia klocek od strony wewnetrznej dotarl sie do takiej wartosci, ze musze go wymienic. Dam znac jak tylko zmienie klocki, czy przypadkiem cos jeszcze nie blokuje(prowadnice jarzemka). Zalozone nowe klocki, odpoewietrzone i jest OK. Pozdrawiam
soolek Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Raczej do ponownego odpowietrzenia. Chyba od tego zacznij, a przy okazji obejrzyj jeszcze wszystko, czy zaciski nie trzymają, czy czujniki na miejscu.
ALBINEK Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Te koło które ci się grzeje podnieś do góry i pokręć nim jak kręci się bez oporów to zacisk ok.nie blokuje.
zbuntowany Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 witam koledzy,podepne sie do tematu gdyz mam podobny problem,otoz wczoraj wymienilem oring na osce recznego z lewej strony no i inne uszczelnienia,do tego musialem rozebrac caly zacisk,na dodatek okazalo sie ze oring jest mniejszy niz stary zuzyty wiec zalozylem ten sam tylko odwrocilem go druga strona,czeka mnie jeszcze raz rozbiorka ale chcialbym przy okazji dowiedziec sie co zle zrobilem,gdyz po odpowietrzeniu pedal wpada w podloge,dodam ze nie jestem pewny czy dobrze zlozylem dzwignie od hamulca recznego,czy trzeba ja wstepnie napiac?moim zdaniem powinno samo sie ulozyc i podstawic do hamowania(chodzi mi o samoregulacje)a u mnie za kazdym razem trzeba pompowac,moze wie ktos cos na ten temat? prosze o porade,moze w sobote bym poprawil?[br]Dopisany: 23 Kwiecień 2009, 18:35_________________________________________________witam,problem sam sie chyba rozwiazal,w sobote zdjalem jeszcze raz kolo i zacisk,wyjalem klocki troche poczyscilem miejsca stykow z jazmem,zlozylem i o dziwne hamulce za ok,mysle ze po prostu klocki musialy sie na nowo dopasowac
Rekomendowane odpowiedzi