Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AGB] Dziwny pisk w poślizgu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bynajmniej nie chodzi o pisk opon :evil: Trochę niepokoi mnie moje ostatnie spostrzeżenie. Mianowicie, przy wyłączonym ESP jak spadnie mi but na gaz w zakręcie to daje się słyszeć taki świdrujący dźwięk jakby trzeć o siebie styropian. Ma to miejsce tylko przy wyłączonym ESP i jak przypadkowo lecę bokiem :kox: . Zawieszenie sprawne, hamulce nie wydaja takich dźwięków i nie wiem czy to naturalny objaw dla quattro, czy też Torsen zaczyna się sypać ;(

Miał ktoś styczność z podobnymi objawami ? Jakieś pomysły ?

Pozdrawiam

--

Audi S4 B5

Opublikowano

Wpadnij na spota warszawskiego.

Znajdzie się conajmniej jeden fachowieć od "chodzenia bokiem" + kilku słuchaczy na tylnych siedzeniach i diagnoza zostanie postawiona.

:naughty:

Opublikowano

Znajdzie się conajmniej jeden fachowieć od "chodzenia bokiem" + kilku słuchaczy na tylnych siedzeniach i diagnoza zostanie postawiona.

+ kilku w bagazniku :kox:

Opublikowano

Na forum to trochę wróżenie z fusów, tym bardziej że Q mało awaryjne jest, więc mało informacji.

Poważnie, wpadnij na spota - nawet na parkingu można bokiem chodzić (wkoło słupów), więc diagnoza będzie na miejscu :decayed:

Ludzie trochę narzędzi mają (młotek i śrubowkręt zawsze się znajdzie), więc może Ci nawet naprawią.

Zaanonsuj się na Spocikach Warszawskich z tym tematem i ktoś do pomocy się znajdzie.