rysins Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Bynajmniej nie chodzi o pisk opon Trochę niepokoi mnie moje ostatnie spostrzeżenie. Mianowicie, przy wyłączonym ESP jak spadnie mi but na gaz w zakręcie to daje się słyszeć taki świdrujący dźwięk jakby trzeć o siebie styropian. Ma to miejsce tylko przy wyłączonym ESP i jak przypadkowo lecę bokiem . Zawieszenie sprawne, hamulce nie wydaja takich dźwięków i nie wiem czy to naturalny objaw dla quattro, czy też Torsen zaczyna się sypać ;( Miał ktoś styczność z podobnymi objawami ? Jakieś pomysły ? Pozdrawiam -- Audi S4 B5
soolek Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Wpadnij na spota warszawskiego. Znajdzie się conajmniej jeden fachowieć od "chodzenia bokiem" + kilku słuchaczy na tylnych siedzeniach i diagnoza zostanie postawiona.
Buba Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Znajdzie się conajmniej jeden fachowieć od "chodzenia bokiem" + kilku słuchaczy na tylnych siedzeniach i diagnoza zostanie postawiona. + kilku w bagazniku
rysins Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Wiedziałem, że na diagnostów można liczyć A może jakaś diagnoza :gwizdanie:
soolek Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Na forum to trochę wróżenie z fusów, tym bardziej że Q mało awaryjne jest, więc mało informacji. Poważnie, wpadnij na spota - nawet na parkingu można bokiem chodzić (wkoło słupów), więc diagnoza będzie na miejscu Ludzie trochę narzędzi mają (młotek i śrubowkręt zawsze się znajdzie), więc może Ci nawet naprawią. Zaanonsuj się na Spocikach Warszawskich z tym tematem i ktoś do pomocy się znajdzie.
Rekomendowane odpowiedzi