Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Który najlepszy - 1.8T czy 2,6 czy 2,4 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Zawsze Gaz i tylko Gaz. Z moich obliczeń wynika że po roku jazdy już mi się spłaci instalacja więc czego chcieć więcej :good:

Opublikowano

Rozumiem. :wink4: Ja mykam głównie w trasie, więc nie mam potrzeby gazowania swojej :audi: -czki . :decayed: Szukaj V6-ki bo naprawdę warto. :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Jak ja będę szukał sobie auta a nie mój ojciec to raczej A4 V6 będzie albo A3 1.8T

Opublikowano

Teraz widzę, że jeszcze młody jesteś. :decayed: Jak zrobisz prawko, to pewnie upolujesz coś nowszego niż B5-kę. :wink4:

Opublikowano
  • Autor

No nie wiem czy będzie mnie stać jeszcze :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

No nie wiem czy w czasie nauki w Technikum Ekonomicznym będzie mnie stać na A4 chyba że strasznie stracą na wartości :przebiegly: :przebiegly:

Opublikowano

Zawsze użytkowałem widlaste silniki oma 30i v6, scorpio 2.9i v6, beta 40i v8 i zawsze polecać będę wielocylindrowe motory są elastyczne mają spore momenty obrotowe i ten dzwięk co do silnika benzyna turbo nigdy nie miałem nie będę się wypowiadał obecnie zmieniły sie priorytety i spadłem na 1.6 hahaha ciężko się przyzwyczaić ból jak diabli

Opublikowano

Jak będziesz kupował A4 lub jakikolwiek inny samochód to nie kupuj go z założoną instalacją LPG :no: najlepiej kupić nie zagazowany i samemu zainwestować w gaz, przynajmniej masz gwarancję ile było przejechane na LPG, wiesz co masz założone i serwis też jest na nowe części. Kupując z LPG nie wiesz ile kilometrów przejechane jest na gazie, może silnik jest już wytłuczony i dlatego ktoś chce się go pozbyć, albo instalacja jest źle dobrana i samochód będzie źle jeździł.

Ja też już się przyzwyczaiłem do V-ki i samochodu z mniejszym silnikiem już nie kupię :naughty:

Pozdrawiam.

Opublikowano

Jak Cie stać na paliwko to bierz 2.8/2.4 :] Bedziesz miec Q dobre osiągi i dzwięk :] 2.8 spod swiatel nieco zostaje z tylu przy 1.8t ale potem v6 leci :] Pozatym vałki fajnie idą z płuca :naughty:

Opublikowano

Od grudnia 2008 jestem użytkownikiem 2,4 Q i powiem szczerze radość z prowadzenia auta z silnikiem "V' jest niesamowita. Dodatkowo napęd :quattro: daję ciekawe doznania szczególnie jak rusza się spod świateł,gdzie inni boksują kołami a ty jak przyklejony gnasz do przodu.Poza tym jak wspomniali koledzy przy silniku V nie musisz dawać na czerwone pole obrotomierza by mieć wystarczające odejście czyli tzw. moment obrotowy a to jest szczególnie ważne przy manewrach wyprzedzania.Gdybym miał do wyboru jak w temacie 2.4/2.6/1.8\T wybrałbym to co mam,czyli 2.4.

Opublikowano

jako ze uwielbiam V6 bralbym 2.4 30V. musze jednak przyznac ze i Turbo fajna sprawa. Dlatego zaczalem zbierac kaske i na nastepne wakacje planuje kupic 2,7 V6 BiTurbo :good: