sikszak Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 nie działa dokładnie pakiet oświetlenie tylko w tych jednych drzwiach. Jak je otwieram nie zapalają się lampki w podsufitce pod fotelem, pod drzwiami ta biała i krańcówka czerwona. Prawdopodobnie przyczyna nie działania tych wszystkich żarówek jest jedna. Ale jaka? co to może być Inne drzwi działają popranie. Nie działa tylko w tych jednych tylnych drzwiach. Rozebrałem tapicerkę ale wszystkie wtyczki podłączone prawidłowo więc sam nie wiem gdzie jeszcze szukać Na FISie też nie pokazuje że są otwarte drzwi
proton2 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Przyczyną może być uszkodzony czujnik otwarcia w zamku drzwi, przetarty kabelek w tej gumowej osłonie pomiędzy drzwiami a słupkiem, lub brak styku na kostce, która jest w słupku nadwozia.
sikszak Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2009 a w którym miejscu jest czujnik otwarcia drzwi? Jak go zlokalizować
jacekm Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 a w którym miejscu jest czujnik otwarcia drzwi? Jak go zlokalizować Przyczyną może być uszkodzony czujnik otwarcia w zamku drzwi
mily Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Ja najpierw bym jednak zvagował większość przyczyn vag wyrzuca. Wtedy wiadomo czego szukać.
Ronin72 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zobacz, czy jak ruszasz obudową zamka wewnątrz drzwi to będzie się lampka zapalać. U mnie coś nie łączy w samym zamku( podejrzewam łączenie pinu z gniazda zamka do płytki drukowanej) bo jak go pociągnę ręką w kierunku wnętrza to zapala się. Dorażnie podłożyłem między zamek a prowadnicę szyby za nim kawałek twardej pianki i działa od tygodnia. Jak będzie czas to zamek idzie do rozebrania. Oczywiście nie wykluczony jest któryś mikroswitch.
studziany Opublikowano 3 Maja 2009 Opublikowano 3 Maja 2009 Ja bym spróbował ściągnąć kostkę od zamka pokazaną na zdjięciu poniżej: zapuścić np WD-40. U mnie też niedziałało podświetlenie kabiny, światełka w drzwiach ani nie chciały sie drzwi otwieraniem od srodka otworzyc a po zapuszczeniu wyzej wymienionym środkiem zaczęło hulać i działa po dziś dzień. Można spróbować. pozdrawiam
martinus Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Da ktoś rade w skrócie opowiedzieć jak łatwo i szybko ściągnąć tapicerkę z tylnych drzwi (wersja z korbką) ?? Potrzebuje tak samo kostkę odświeżyć "kontaktem" ponieważ często nie ma całego podświetlenia w drzwiach.
storm37 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Da ktoś rade w skrócie opowiedzieć jak łatwo i szybko ściągnąć tapicerkę z tylnych drzwi (wersja z korbką) ?? Potrzebuje tak samo kostkę odświeżyć "kontaktem" ponieważ często nie ma całego podświetlenia w drzwiach. Sciagasz listwe ozdobna masz tam 3 sruby nastepnie demontujesz korbe otwierania szyby i jest jeszcze 1 sruba pod podlokietnikiem pozniej deliatnie odciagasz tapicerke drzwi od dolu i wszystko ladnie schodzi. Co do braku oswietlenia jak i braku informacji na fis to sa nastepujace przyczyny: uszkodzona krancowka w zamku, przerwany lut na plytce w zamku (czeste uszkodzenie), przerwany przewod pod gumowa oslona miedzy drzwiami a kabina (czeste uszkodzenie). Ja bym obstawial 2 ostatnie, sam niedawno z tym problemem walczylem, obydwie strony nie dzialaly z jednej przerwany przewod z drugiej uszkodzony lut, teraz jest wszystko
martinus Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 storm37, jak już rozłożę drzwi to może od razu byś mi podpowiedział jak sprawdzić i naprawić te dwie przyczyny ?[br]Dopisany: 14 Sierpień 2010, 14:37:13_________________________________________________storm37, dzięki - naprawione. Jednak dokładnie to co u "studziany". Zdjąć tą wtyczkę to katorga była... Styki należało popodginać (matki), zastosować Kontakt S do umycia i następnie Kontakt U do zmycia. Myślę że już nic nie przerwie. U mnie nie wiem jakim sposobem kabelki w gumce między drzwiami a słupkiem jak nowe... aż dziwne (pewnie zależy jakie kto ma szczęście )
wyder Opublikowano 18 Stycznia 2011 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Witam, Panowie a jak to się ma do przednich prawych drzwi, czy tam też tak łatwo jest dostępna kostka zamka? Pozdrawiam
fly07 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Opublikowano 19 Stycznia 2011 zapuścić np WD-40. U mnie też niedziałało podświetlenie kabiny, światełka w drzwiach ani nie chciały sie drzwi otwieraniem od srodka otworzyc a po zapuszczeniu wyzej wymienionym środkiem zaczęło hulać i działa po dziś dzień. Można spróbować. pozdrawiam Ludzie! Nie stosuje się WD-40 do elektryki!!!!!!!!!!!!
Rekomendowane odpowiedzi