Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czujnik poziomu oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich !  Otóż od tygodnia w mojej B6 1.8T BFB  pojawił mi się błąd sensor oil ( olej w normie ) prawdopodobnie czujnik poziomu oleju kończy swój żywot , wiązki sprawdzane , mechanik jednak twierdzi że ma wątpliwości co do tego że to czujnik , chciałbym doradzić się was i sprawdzić pierw na używanym czujniku czy błąd zgaśnie , w Audi jest firmy Hella, mam 2 używki  ale o innym numerze , oraz o i innej cyfrze końcowej , czy ten czujnik może jakoś znacząco się różnić ? I czy np używany czujnik pochadzacy z diesla można wpiąć do benzyny jest to jakaś różnica ? Dajcie Panowie / koledzy jakąś odpowiedź . Z góry dziękuję .pozdrawiam wszystkich 

Opublikowano

Teoretycznie te czujniki działają wszystkie tak samo, czyli zero-jedynkowo. Jest olej to zalewa czujnik i tworzy połączenie, brak oleju, brak połączenia i błąd na desce. Oryginalne czujniki i przynajmniej te Hella mają jeszcze czujnik temperatury w środku, czego tanie zamienniki nie mają.

Sam czujnik powinien z innych jednostek pasować, kwestia takiego samego wyjścia na pinach i tej samej długości trzonka.

Opublikowano

Jak masz pod ręką numer oryginału sprawdź na co się wymienia wtedy będziesz miał 100% pewności. 

Na używce jeszcze trochę pojeździsz ile? Loteria, tanie zamienniki to o kant tyłka... Jak @Langistapisze czujnik temp oleju to tam imaginacja. Jak chcesz zapomnieć o temacie tylko nowy ori.

Opublikowano

Zanim wymienisz czujnik, podmień bezpiecznik nr 5 (chyba 10A). Mi raz pomogło, niby przejście było, a wywalało bład sensor oil (nie oil min).