Dejwi Opublikowano 21 Września 2022 Opublikowano 21 Września 2022 Cześć Nie widziałem nigdzie podobnego posta jak jednak gdzieś jest to proszę o podesłanie. Zastanawiam się nad wgraniem mapy na 170km w mojej b6 1.9 tdi avf przy przebiegu 440kkm i czy jest w ogóle sens ryzykować padnięciem silnika przy takim przebiegu? Może ktoś z was robił program przy podobnym przebiegu? Z góry dzięki wielkie za odpowiedzi
I Matt I Opublikowano 21 Września 2022 Opublikowano 21 Września 2022 16 minut temu, Dejwi napisał: Cześć Nie widziałem nigdzie podobnego posta jak jednak gdzieś jest to proszę o podesłanie. Zastanawiam się nad wgraniem mapy na 170km w mojej b6 1.9 tdi avf przy przebiegu 440kkm i czy jest w ogóle sens ryzykować padnięciem silnika przy takim przebiegu? Może ktoś z was robił program przy podobnym przebiegu? Z góry dzięki wielkie za odpowiedzi Przebieg nie gra roli, najlepiej zrobić logi, zobaczyć jak wygląda turbo czy ma luzy oraz sprawdzić w jakim stanie są krzywki wałka rozrządu.
Dejwi Opublikowano 21 Września 2022 Autor Opublikowano 21 Września 2022 8 minut temu, b6bymat napisał: Przebieg nie gra roli, najlepiej zrobić logi, zobaczyć jak wygląda turbo czy ma luzy oraz sprawdzić w jakim stanie są krzywki wałka rozrządu. Rozrząd wymieniłem około 5 kkm temu, na dniach planuje wymianę/regenerację turbo. A jak z podzespołami np. Sprzęgło czy wytrzymie ok. 370-380nm?
I Matt I Opublikowano 21 Września 2022 Opublikowano 21 Września 2022 Sprzęgło ori jeszcze nie robione?
Dejwi Opublikowano 21 Września 2022 Autor Opublikowano 21 Września 2022 30 minut temu, b6bymat napisał: Sprzęgło ori jeszcze nie robione? Niee, sprzęgło i dwumas przy przebiegu 365/375 kkm było wymienanie
Dejwi Opublikowano 21 Września 2022 Autor Opublikowano 21 Września 2022 Teraz, b6bymat napisał: A to na spokojnie wytrzyma Dzięki wielkie za pomoc ✌? Pozdrawiam
Elhape Opublikowano 22 Września 2022 Opublikowano 22 Września 2022 Warto by się jeszcze zastanowić czy z wtryskiwaczami wszystko ok.
Dejwi Opublikowano 22 Września 2022 Autor Opublikowano 22 Września 2022 7 godzin temu, Elhape napisał: Warto by się jeszcze zastanowić czy z wtryskiwaczami wszystko ok. Jak narazie z wtryskami wszystko ok, ale obawiam się że mapa silnika może pokazać zmęczenie jednostki napędowej
I Matt I Opublikowano 22 Września 2022 Opublikowano 22 Września 2022 3 godziny temu, Dejwi napisał: Jak narazie z wtryskami wszystko ok, ale obawiam się że mapa silnika może pokazać zmęczenie jednostki napędowej Robiłeś logi?
Ivanek Opublikowano 22 Września 2022 Opublikowano 22 Września 2022 Ja robiłem program przy ok 420, obecnie dobijam do 480.... Popcorn, odcinki, deptanie, jeździ nadal Niebawem wleci nowe turbo i ogień na odcince więc..
Dejwi Opublikowano 23 Września 2022 Autor Opublikowano 23 Września 2022 22 godziny temu, b6bymat napisał: Robiłeś logi? No właśnie nie robiłem
Dejwi Opublikowano 23 Września 2022 Autor Opublikowano 23 Września 2022 19 godzin temu, Ivanek napisał: Ja robiłem program przy ok 420, obecnie dobijam do 480.... Popcorn, odcinki, deptanie, jeździ nadal Niebawem wleci nowe turbo i ogień na odcince więc.. Po mapie nie wyszły jakieś problemy?
Ivanek Opublikowano 23 Września 2022 Opublikowano 23 Września 2022 Godzinę temu, Dejwi napisał: Po mapie nie wyszły jakieś problemy? Tak, wzrosło spalanie bo zacząłem zapieprzać, i przyszła chęć na większe turbo, poza tym nic
Jano8504 Opublikowano 18 Października 2022 Opublikowano 18 Października 2022 Koledzy mają racje - liczy się kondycja silnika i logi, jak są ok to wirus i satysfakcja z jazdy, a spalanie tyle ile wlejesz to spali?. Ja jestem po programie 80 tysi i zero problemów a na liczniku 390 tysi i oryginalne sprzęgło, fakt że pomiar zrobiłem dopiero teraz ?.
Rekomendowane odpowiedzi