Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] KOvalowóz Dolphin Grau :) ODDAM W DOBRE, ZADBANE RĘCE !!! ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Jako, że walczymy już wspólnie sporo czasu, a ja nadal nie pochwaliłem się swoim paździerzem, to czynie to teraz. Wybaczcie, ale tymczasowo na szybko wrzucam kilka fotek, a jak znajdę chwilkę, to postaram się zrobić "normalne jakościowo" :>

Autko zakupione we wrześniu tego roku w salonie Audi w Niemczech, sprowadzone osobiście, serwisowane u szkopka, przebieg sprawdzony i potwierdzony po VIN'ie - 100700km w dniu nabycia. Autko w środku, jakby wyjechało z fabryki, stan zewnętrzny nienaganny, poza lakierowanymi przednimi błotnikami - robione wszystko w ASO przez poprzedniego właściciela (szkopek otarł oba ranty)

Pokrótce z ważniejszych:

1. A4 AVF 96kW/131KM 2004r.

2. Skrzynia biegów - manualna

3. 6 x Airbag

4. Ori Xenon + (Bi-xenon)

5. Nawigacja RNS-E

6. System nagłośnienia BOSE Sound System

7. Zmieniareczka na 6CD w schowku

8. Skórzana tapicerka (pełna), kierownica, gałka zmiany biegów oraz dźwignia hamulca ręcznego

9. Kierownica multifunkcyjna

10. Tempomat + pełen kolorowy FIS

11. Ori Bluetooth

12. Instalacja pod telefon z zestawem glośomówiącym

13. Sportowe grzane fotele z el. reg. pod lędźwie i wysuwanym siedziskiem + grzane lusterka (czy spryskiwacze tez nie sprawdzałem)

14. ABS + ESP

15. Podłokietniki z przodu i z tyłu

16. Ori przyciemniane szyby

17. Elektryczne szybki z przodu (niestety, ale szkopek zażyczył sobie korbki z tyłu - rozmawiałem z nim, ale nie potrafił powiedzieć po jakiego... :polew:)

18. 2 strefowy klimatronic

19. Zawieszenie 1BE

20. Wykończenie drewienkiem (jak ktoś sobie życzy, to chętnie zamienię na alu :>)

21. Aluski 205/55 R16" (+ zapas funkiel nówka nie śmigana taka sama :good:)

22. Reszta jak na zdjęciach (po weekendzie będą furkę umyje)

Dokonane zmiany:

1. Wymienione rozrząd kompletny

2. Oliwka zmieniona z LL na MOTUL Specific

3. Zmienione tarcze i klocki przednie (ale jeszcze w Niemczech przez ASO)

4. Założone podgrzewane wkłady lusterek (szkopki oszczędzili :polew: ja to często bywa)

5. Dołożony fotelik dla dziecka :polew:

Plany:

1. Sofcik ala DYNOSOFT :naughty:, a jak będą dobrze chłopaki namawiać, to może uda się coś jeszcze zrobić...

2. Aluski 18" - juz jest kilka na oku :gwizdanie: zadanie wykonane :> RS6 na pokładzie

3. Zmiana oświetlenia wewnętrznego na LED, zmiana postojówek na LED (pieprzone 3 tygodnie czekania :polew: ), KIMMOTO się spisało, dołożenie oświetlenia na nogi

4. Gałeczka zmiany biegów S-Line, może zmiana drewna na alu,jak się znajdzie amator na moje

5. Możliwe, że skuszę się na przednią dokładkę zderzaczka S-Line Nie tylko przednia, ale i listwy drzwiowe oraz tylna doszły w pakiecie :kox:

6. Wydech na 2 końcowe tłumiczki (dokładka 1.8T juz w malowaniu)

7. Szybki ciemniejsze ori,więc nie wiem,czy jest sens przyciemniać (jak coś to może fotochromem) mod wypadł z planów

To w sumie na tyle - śmiało oceniać, krytykować (to drugie niemile widziane :naughty: :gwizdanie:) i wyrażać opinie :good:

W dniu zakupu:

20080930082.th.jpg

20080930077.th.jpg

A teraz mała aktualizacja i wizualizacja, jako że gawiedź żądała ładniejszych zdjęć :polew: Niestety na myjkę nie dotarłem :>

rodek3.th.jpg

rodek.th.jpg

przd.th.jpg

prawybok.th.jpg

parking.th.jpg

lewybok.th.jpg

dupka.th.jpg

boczekl.th.jpg

A to najnowszy nabytek 18x8 ET43 Ronalki RS6 - mała rzecz a cieszy (zdjęcia zrobione na bardzo szybko :> ) Niestety, z wymiany postojówek na LED nic nie wyszło, bo Dolny Śląsk nam zalało:

20090522014.th.jpg

20090522011.th.jpg

A tu LED by Kimmoto:

img3745.th.jpg

img3744.th.jpg

img3748forum.th.jpg

img3743forum.th.jpg - a tu z Xenonkiem, różnicę w barwie widać jak nic :naughty:

Dla malkontentów - do tej pory byłem zwolennikiem 18 jedynie na czyimś aucie, bo wydawało mi się, że to masakra na takich bębnach śmigać. Szczerze powiedziawszy, po założeniu nie widzę zmiany na gorsze w porównaniu do poprzednich 16".

Auto prowadzi się lepiej, trzyma się jak przyklejone i wygląda świetnie. Polecam założenie 18 wszystkim wahającym się !!! Dodatkowo, albo to złudzenie, ale jakby jest ciszej i auto pokonuje dziury łagodniej.

Mod w 300% zadowalający, a miny dresów spod marketów - bezcenne :naughty::kox:

Opublikowano

Ladna ale te fociaki ze srodka to takie dales ze nic nie widac :gwizdanie:

No ja bym wyjebusial te drewienko dal aluminium :kox:

Opublikowano
  • Autor

Hehe - fotki mogłem wogóle nie umieszczać, ale zaraz szum by się zrobił :> Po niedzieli zrobi się ładną sesję w plenerze, to będzie cacy :good: nie mam sie kiedy zebrać i to dlatego.

Alu będzie jak się żyd trafi na drewienko. Na razie musi stan pozostać i są poważniejsze wydatki :kox::naughty:

Opublikowano

Jak dla mnie jest super.

Sama w sobie jest cacana. Do tego jeszcze mody , to juz będzie :kox:

Opublikowano

Hehe - fotki mogłem wogóle nie umieszczać, ale zaraz szum by się zrobił :> Po niedzieli zrobi się ładną sesję w plenerze, to będzie cacy :good: nie mam sie kiedy zebrać i to dlatego.

Alu będzie jak się żyd trafi na drewienko. Na razie musi stan pozostać i są poważniejsze wydatki :kox::naughty:

A ile chcesz bo szukam na zime :polew:

Opublikowano
  • Autor

Hehehe - proszę bez takich - to fachowe drewienko jest a nie kominkowe :naughty: EOT W pierwszym posciku najnowsze foteczki - zapraszam do obejrzenia

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

KOval81 dawaj foty jak na nowych felach :naughty: bo już prawie połowa lata a ty dalej na zimówkach jeździsz :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

Może dziś oponki przyjadą, więc koło piątku, soboty myślę, że jakieś foteczki nowe zrobię, jak furka na RS6 będzie się prezentować. Sam się już nie mogę doczekać i fele na sucho w garażu oglądam :polew:

Dziś powinny dojść postojóweczki LED, więc mod'y się złożą 2 do kupy za jednym zamachem :>

Opublikowano
  • Autor

No patrzaj Pan identyczne :naughty::kox: Cóż za zbieg okoliczności... :gwizdanie:

H4mm3R - tylko Ci będzie ciężko na 3 poprawnie jeździć - ja 4 kupiłem :>

Opublikowano

KOval81 przecież to Twoje foto i właśnie się dziwię czemu tylko trzem cykłeś fotkę :mysli:

Ja na moich już prawie drugi miesiąc się kulam :>

Opublikowano
  • Autor

A skąd moje, jak nie :> Ja swoich nie zdążyłem zrobić jeszcze - to jakieś pomówienia :tongue4:[br]Dopisany: 21 Maj 2009, 10:20_________________________________________________Dziś oponki idą na felunek i zakładam LED'y od Kimmoto, więc wieczorkiem postaram się zrobić jakieś ładne i świeże zdjęcia :good:

Opublikowano

A skąd moje, jak nie :> Ja swoich nie zdążyłem zrobić jeszcze - to jakieś pomówienia :tongue4:[br]Dopisany: 21 Maj 2009, 10:20_________________________________________________Dziś oponki idą na felunek i zakładam LED'y od Kimmoto, więc wieczorkiem postaram się zrobić jakieś ładne i świeże zdjęcia :good:

No i :good:

Opublikowano
  • Autor

Niestety, pogoda spłatała figla i z braku garażu nie udało się wymienić postojówek na LED od Kimmoto, ale za to założone fele 18". Auto o niebo lepiej wygląda, prowadzi się i w ogóle nie rozumiem, dlaczego jeździłem na 16"....:kox::naughty:

Foteczki z telefonu na szybko pierwszym poscie :good:

Opublikowano

Pieknie sie prezentuje furczak na tych 18-nachach :kox:

I widze ze masz juz zadowalajace zdjatka Sroka bardzo ladnie podoba mi sie srodeczek jak i calosc :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Postarałem się ku uciesze młodzieży. Jak będzie ładna pogoda to pstryknę LED'y i ładniejsze foty na nowych felach. Szcerze, to nigdy nie sadziłem,że będę tak zadowolony z rzeczy do której nie byłem przekonany (18"). Dzięki panowie za właściwe ukierunkowanie :>

Opublikowano

no , no fureczka nabrała wygladu :good:, faktycznie 18'' na dobre jej wyszły :naughty:

p.s. planujesz zalozyc dystanse, czy na et43 bedziesz smigac? moje felałki 18'' et45 dojda w nastepnym tyg kurde wiec musze cierpliwie czekac ale chyba walne dystanse 10mm :> pozdrooo!

Opublikowano
  • Autor

Przydało by się szczerze mówiąc, a przynajmniej na tylną oś ok 10mm. Zobaczę co i jak, bo w poniedziałek, wtorek będę zmieniał śruby w kołach i założę jakieś zabezpieczające, to może i przy okazji coś założę.

Poprawi sie jeszcze troszkę wygląd i trakcja :good:

Opublikowano

Mariusz super te Rs-6 :good:

Opublikowano
  • Autor

Sie wie - miałem dobre wzory do nasladowania :naughty::kox: