Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B7] Sedan // 1.8T BFB Quattro // LX7Z by Borsuk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, DivaynEays napisał(a):

Potrzebujesz gornej czesci puszki filtra, zeby mozna bylo w ogole ta przeplywke zamontowac, wiadomo odpowiednia redukcja na TIPa

Podpowiesz od jakiej pojemności będzie pasować górna część filtra? 

Opublikowano
10 godzin temu, Gorczyk napisał(a):

na przyklad 2.0TFSI. 

Opublikowano

Czyli w nowym roku bedzie co robić ☺️

Opublikowano

Beautiful car, countless happy kilometers with it.

Love what you did with the car .

Opublikowano
  • Autor
5 godzin temu, MarioR34 napisał(a):

Beautiful car, countless happy kilometers with it.

Love what you did with the car .

Thanks Mario!

I really appreciate that! 

Opublikowano
  • Autor
17 godzin temu, Gorczyk napisał(a):

U mnie włożona jest obudowa filtra o numerze:

03G 133 837

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Trochę nowości od ostatniego wpisu:

- Auto zostało dotarte, a następnie wystrojone na benzynie 98 na hamowni drogowej przez @DivaynEays

- Było trochę przygód z pompą paliwa z 2.0TFSI 8E0 919 051 CN, bo okazało się, że to pompa pod FWD, a nie do Quattro, ale idzie przerobić i nawet pływak działa bez problemów

-Turbo aktualnie dmucha około 1.2-1.25 bar

-Pomiar na hamowni Maha w TC Performance w Warszawie: 303KM, 400Nm:

Screenshot_20250212-132434.png.6e9d6c2d78a20582b7e9259751329bf4.png

Wrażenia z jazdy są bardzo przyjemnie :D choć plany były na 350KM. Można kiedyś będzie spróbować dmuchnąć trochę więcej bar, ewentualnie pójść w hybrydę?

Dodatkowo do auta wrzuciłem elektryczne szyby z tyłu oraz wygłuszyłem podłogę, bagażnik, drzwi i uszczelki drzwi.

Zamontowałem także dokładkę przedniego zderzaka i progów z Maxton Design (na zdjęciu jeszcze bez progów):

IMG_20250608_170523_1.thumb.jpg.a4e6e3a3ec3b11d546728c26f430d306.jpg

Muszę w końcu oddać lampy do regeneracji i wywalić te pomarańczowe kierunki 😅

W planach mam jeszcze konserwację podwozia, korektę lakieru no i przydałoby się wrzucić jakieś lepsze fotele - Super Sport seats świetnie się prezentują, ale nie wiem co z tylną kanapą?

Jeśli ktoś wie od czego podejdzie tylna kanapa do sedana to będę wdzięczny za info :D

Opublikowano

Mozna tam wiecej dmuchac, bez problemu aczkolwiek sam prosiles, zeby nie wysilac setupu :D 

Opublikowano

Gratuluję wyniku 🥰

A miałbym pytania co do elektrycznych szyb.

Kładłeś wiązki gotowe czy przerabiałeś instalację?

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, Gorczyk napisał(a):

Gratuluję wyniku 🥰

A miałbym pytania co do elektrycznych szyb.

Kładłeś wiązki gotowe czy przerabiałeś instalację?

Udało mi się dorwać wyprutą instalację razem z tylnymi boczkami i modułami z silniczkami. To były tylko te przewody, które idą pod tylne szyby, więc sobie je owinąłem taśmą parcianą i puściłem pod podłogą. Ogólnie podłączenie jest bardzo proste, tak jak w manualu na forum - choć sam sobie wszystko jeszcze posprawdzałem na schematach bo fabrycznie mam pakiet oświetlenie. 

Opublikowano

Ładny wynik wyszedł :oklasky:

Opublikowano
8 godzin temu, KptBorsuk napisał(a):

Udało mi się dorwać wyprutą instalację razem z tylnymi boczkami i modułami z silniczkami. To były tylko te przewody, które idą pod tylne szyby, więc sobie je owinąłem taśmą parcianą i puściłem pod podłogą. Ogólnie podłączenie jest bardzo proste, tak jak w manualu na forum - choć sam sobie wszystko jeszcze posprawdzałem na schematach bo fabrycznie mam pakiet oświetlenie. 

Ja mam tez całe wiązki z opisami co gdzie nawet i jakoś sie kurcze boję podejść do tematu...

Opublikowano
  • Autor
5 godzin temu, Gorczyk napisał(a):

Ja mam tez całe wiązki z opisami co gdzie nawet i jakoś sie kurcze boję podejść do tematu...

Jak będziesz potrzebował pomocy to dawaj znać ;)

CAN dolutowałem w wiązkę drzwi przy słupku A od strony pasażera. W słupku A w wiązkę drzwi od strony kierowcy dolutowałem inklinację. Zasilanie bardzo łatwo można wziąć z listwy zaciskowej pod kolumną kierowniczą zaraz za modułem elektroniki centralnej. Masa jest łatwo dostępna w słupkach B po obu stronach. 

Największym problemem to chyba jest rozebranie połowy wnętrza 😅 mi całość tak na spokojnie zajęła 2 dni.

A no i ważna rzecz, sprawdź czy Twój moduł komfortu ma możliwość zaprogramowania tylnych szyb elektrycznych. Zanim podłączysz wtyczki tylnych modułów to będziesz musiał zaprogramować elektryczne szyby z tyłu, bo ja jak najpierw wszystko podłączyłem i chciałem zaprogramować, to był problem z komunikacją z modułem komfortu bo doszły dodatkowe ramki na CAN.