Patryzkzaudi Opublikowano 12 Października 2022 Opublikowano 12 Października 2022 Witam. silnik 1.8T AVJ z LPG komputer nie pokazuje błędów Świece nowe turbina nowa po serwisie olejowym+filtry Problem wyglada tak ze przy odpalaniu przez 3-10 sekund chodzi jak by na 3 cylindry spadają mu obrotny do 500 i telepie nim po czym wszystko wraca do normy. Czasami odpalam i jest wszystko dobrze, najwcześniej objaw występuje po nocy, drugi problem wyglada tak ze ubywa mi płynu chłodniczego dość dużo, nie ma żadnych wycieków, nie zauważyłem żeby był wypychany przez zbiorniczek wyrównawczy, słychać w aucie przelewanie płynu chłodniczego a w silniku po odkręceniu korka od zbiorniczka zaczyna porządnie bulgotać i z poziomu minimum robi się prawie max, robiłem test na upg ale nie wykazało nic, ktoś miał podobna sytuacje albo wie co mogę z tym poczynić, nie mam mechanika który mi sobie z tym sam poradzi (chodzi o diagnozę )
Patrykbfb Opublikowano 12 Października 2022 Opublikowano 12 Października 2022 Było już masa takich tematów. Wygląda to na pęknięta głowice na jednym cylindrze bądź upg. Silnik pracuje na 3 cylindry póki nie wygoni płynu z cylindra. Po nocy odkrec świece i sprawdź czy któryś cylinder jest mokry.
Rekomendowane odpowiedzi