Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 ARG] Pęknięte łapy skrzyni - czy można wymienić samemu ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzisiaj zauważyłem spore pęknięcie prawej łapy skrzyni (manual). Moje pytanie czy ktoś wymieniał już ten element samemu? Chętnie zrobił bym to sam - mam kanał, narzędzia , co nieco grzebałem sobie przy poprzednim aucie więc dwóch lewych rąk nie mam. Dostęp do łapy jest jaki jest, parę śrub itd. tylko czy trzeba na coś szczególnie uważać? Nie chciałbym niczego spieprzyć przez swoja niewiedzę. Proszę o poradę :)

Opublikowano

Możesz to samemu wymienić. Jak odkręcisz jedną łapę to skrzynia nie opadnie. Prosta robota ogólnie.

Opublikowano

Wygląda chyba na to że zbyt prosto nie będzie. Właśnie znalazłem pęknięcie na drugiej łapie (dużo mniejsze ale jest)... :confused4: Obawiam się że może puścić w miejscu pęknięcia jeśli zawieszę na niej skrzynię. Może to zabrzmi głupio ale może podeprzeć skrzynię jakąś belką czy coś w tym stylu?

Opublikowano

Drewniany klocek/deska lewarek typu żabka lub inny-podstaw pod skrzynię tak aby była w pozycji neutralnej czyli na łapach i do dzieła! To nic trudnego napewno dasz sobię radę! :good:

Opublikowano

Możesz czymś podeprzeć skrzynie, bez problemu. Nie ma z tym wielkiego problemu bo skrzynie trzyma silnik, a silnik trzyma wózek.