Koziar993 Opublikowano 6 Listopada 2022 Autor Opublikowano 6 Listopada 2022 Bez SAI jeżdżę już półtora roku 0 problemów. Odpięty mam N75 ( bo hybryda bez softu chwilowo ) Sytuacja była taka : Jechałem i przy przyspieszaniu ( drugi bieg ) nagle szarpnęło autem i zgasł . Później auto odpalało ale obroty falowały dusił się itp. Przeplywka stara jak i nowa ( Ori Bosch ) podłącze i auto gaśnie , szarpie. Na odpietym OK. Teraz wyrzuca błąd mieszanki bank 1 ale przypuszczam że to przez przepływke ( jeszcze ż odpieta )
Koziar993 Opublikowano 6 Listopada 2022 Autor Opublikowano 6 Listopada 2022 6 minut temu, MaTeo85 napisał(a): Sprawdz po odpaleniu, jak nie będzie 12 to szukaj problemu w przekazniku pompy paliwa J17 który masz nad nogami kierowcy przy MCE. Zaznaczyłem Ci go na foto. Na pinie 1 powinno być stałe 12v a na pinie 2 powinno się pojawiać 12v po zapłonie i na odpalonym aucie. Bezpiecznik za chwilę sprawdzę , a co do PINOW , mówisz o tym przy kostce przepływomierza ? ( 1 jest zaślepione a dwa ma 5 na zapłonie ( a było 0?!) Na odpalonym ma 12v ( mowa przy kostce )
Koziar993 Opublikowano 6 Listopada 2022 Autor Opublikowano 6 Listopada 2022 Przepraszam,że Cię tak męczę ale pojawiły się kolejne fakty. Wyciągnąłem przepływke całkiem na bok , podłączyłem i wszystko działa.( Z tym ,że przepływka nie jest umiejscowiona w dolocie ) wsadzę z powrotem do TIPA i auto gaśnie . O czym to może świadczyć ?
Koziar993 Opublikowano 6 Listopada 2022 Autor Opublikowano 6 Listopada 2022 Auto naprawione. Spadła rura z intercoolera . ? Nie było tego kompletnie widać. Przepraszam że kłopot
Rekomendowane odpowiedzi