Opublikowano 14 Listopada 20223 l Nie musisz demontować tego wszystkiego co ja w tym temacie. Wystarczy podstopnicę, rękojeść do otwierania maski i osłonę progową zasłaniającą jednocześnie BCM1.
Opublikowano 14 Listopada 20223 l Alternatywnie jedź do tej osoby, u której planujesz podmianę niech on podepnie pod komputer i odczyta.
Opublikowano 14 Listopada 20223 l Autor No tak przeglądam Twoje wypracowanie. No nic będę z tym walczył pewnie dopiero w weekend Dam znać jak poszło
Opublikowano 14 Listopada 20223 l No działaj https://youtu.be/hDpaJurSwhE Edytowane 14 Listopada 20223 l przez Muskel1
Opublikowano 14 Listopada 20223 l Autor 11 godzin temu, Muskel1 napisał(a): No działaj https://youtu.be/hDpaJurSwhE Genialna i pomocna odpowiedź
Opublikowano 21 Listopada 20223 l Autor Muskel1 jeszcze nie próbowałem się tam dostać. Nie miałem za bardzo czasu na zabawę. A mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat tego oprogramowania VCDS? Można skądś je pobrać w sieci czy raczej to droga licencja? Dodatkowo aby się podpiąć kompem to trzeba pewnie mieć specjalny interfejs prawda? Edytowane 21 Listopada 20223 l przez protoss
Opublikowano 21 Listopada 20223 l VCDS to program diagnostyczny i interfejs OBD2. Oryginalny można nabyć tutaj: Strona firmy ADAKO - oprogramowanie diagnostyczne VCDS® WWW.VAG-COM.PL
Opublikowano 21 Listopada 20223 l Autor Dziękuje Ci za info. Za drogo chyba aby sprawdzić tylko numer części. Może w przyszłości sobie pozwolę aby się tym pobawić.
Opublikowano 6 Stycznia 20233 l Autor Czy ten sterownik będzie pasować? Co prawda ma końcówkę DH - pewnie nowszy ale numer katalogowy się zgadza. https://test-mobile.com.pl/product/audi-a4-a5-q5-q7-bcm-bordnetz-8w0907063dg-dh/
Opublikowano 6 Stycznia 20233 l Numer katalogowy jest zawsze ten sam. Zmienia się tylko indeks w zależności od wersji wyposażenia. Czy DH może zastąpić DG nie wiem.
Opublikowano 6 Stycznia 20233 l Jeżeli chcesz mieć pewność, że obsłuży wszystko co masz na pokładzie, to najlepiej z tym samym indeksem, lub z aktualnym indeksem AH, który zastąpił DG. Wszystko inne musiałbyś porównywać jakie wersje i wyposażenie obsługuje sterownik z innym indeksem, a jest tego trochę na rynku i mało informacji na ten temat.
Opublikowano 6 Stycznia 20233 l Autor 2 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Jeżeli chcesz mieć pewność, że obsłuży wszystko co masz na pokładzie, to najlepiej z tym samym indeksem, lub z aktualnym indeksem AH, który zastąpił DG. Wszystko inne musiałbyś porównywać jakie wersje i wyposażenie obsługuje sterownik z innym indeksem, a jest tego trochę na rynku i mało informacji na ten temat. Ok, indeksem czyli tą końcówką - AH ?
Opublikowano 6 Stycznia 20233 l Autor Znalazłem jeszcze coś takiego: AUDI A4 Q7 MODUŁ STEROWNIK BORDNETZ BCM 8W0907063AG 8W0907063AH ZASILANIA 8W0 907 063 AG 8W0 907 063 AH 8W, 4M 2016- BT-CARS.PL
Opublikowano 6 Stycznia 20233 l Autor 2 minuty temu, Muskel1 napisał(a): AG. Nie wiem czy jest taki sam jak AH. Muskel1 dzięki wielkie. Spróbuje do nich zadzwonić jutro i dam znać co powiedzą.