azahiel82pl Opublikowano 8 Listopada 2022 Opublikowano 8 Listopada 2022 Witam może ktoś miał problem podobny do mojego ? Auto pokonuje dziennie od poniedziałku do piątku min 300km problem pojawia się np po wyłączeniu silnika i próbie odpalenia go po minucie dwóch ....kręci jak na filmie. Ps druga dziwna przypadłość gdy dodam gazu zapala się ESP (przeważnie powyżej 4 tyś obrotów) po odpuszczeniu nogi z gazu samo gaśnie ? <(O_o)> Do tego czasami ostatni rzadko był taki dźwięk jak na drugim filmiku zaraz po odpaleniu auta przeważnie z rana mechanik twierdził że sprzęgło ,po wymianie jest nadal teraz twierdzi że ja są wałki rozrządu to tam jest łańcuch i że ten łańcuch jest naciągnięty ? odpalanie.mp4
george Opublikowano 8 Listopada 2022 Opublikowano 8 Listopada 2022 Kiedy zmieniałeś filtr paliwa? W pierwszym kroku przejrzyj układ paliwowy, włącznie z pomiarem ciśnienia paliwa.
azahiel82pl Opublikowano 9 Listopada 2022 Autor Opublikowano 9 Listopada 2022 Filtr był zmieniany około miesiąc temu łącznie z olejem itp. Dolot turbina był sprawdzony urządzeniem podobno i jest wszystko ok wg mechanika.
azahiel82pl Opublikowano 9 Listopada 2022 Autor Opublikowano 9 Listopada 2022 Nie wiem ,ale ma wyczyszczoną miskę,smok olej czyściutki.Mechanik ma go wziąć na warsztat ale kiedy to nastąpi nie wiadomo bo oczywiście ma terminy na 4 miesiące do przodu....
tass Opublikowano 9 Listopada 2022 Opublikowano 9 Listopada 2022 Czy przed wymiana filtra paliwa były podobne objawy?
azahiel82pl Opublikowano 10 Listopada 2022 Autor Opublikowano 10 Listopada 2022 tak miał czasami że ciężko kręcił
tass Opublikowano 11 Listopada 2022 Opublikowano 11 Listopada 2022 Posiadasz fakturę z wymian? Jest podana cena filtra paliwa i czy jest podany producent? Możliwe że to wina. Nie ma błędów z czujnika prędkości obrotowej wału korbowego?
Rekomendowane odpowiedzi