Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z rozruchem silnika po dłuższym postoju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z rozruchem auta po dłuższym postoju. Auto dłużej kręci. Vcds pokazuję blad 1 i 4 świecy żarowej, zwarcie w obwodzie. Świece sa sprawne ponieważ zostały wymienione. Ma ktoś jakieś pomysły?

IMG_20221120_184453.jpg

Opublikowano

Przewody do świec. 

Opublikowano

Czy można coś zrobić żeby światła włączyć dopiero po zapaleniu auta a nie już się zapalają postojowe przy włączeniu zapłonu? Czy też tak macie w swoich A4 ? Chodzi o okres zimowy - wiadomo, że jest większe obciążenie/pobór z  akumulatora z już włączonymi światłami a jeszcze przed uruchomieniem silnika.

Edytowane przez Berserker

Opublikowano

Nie postojowe tylko do jazdy dziennej.

Opublikowano

Może i do jazdy dziennej - ja po zapaleniu przełączam na tryb auto - nie wiem czemu w trybie 0 zapalają się jakiekolwiek światła - przecież to obciążenie dla akumulatora - nie można wyłączyć tego? Właściwie to który tryb mam mieć włączony: 0, auto czy mijania?

Opublikowano

Są to do jazdy dziennej i tak ma być, że świecą w pozycji 0 i w pozycji Auto w dzień, gdy jest widno. 

Jakie masz lampy? H7 czy bixenon?

Opublikowano

Bixenony. Wieczorem/w nocy też można jeździć na auto?

Opublikowano

Skrętne?

Opublikowano

Tego to nawet nie wiem :)

Opublikowano
Godzinę temu, Berserker napisał(a):

Tego to nawet nie wiem :)

Wstaw zdjęcie przedniej lampy fotografowane od przodu.

Opublikowano
5 godzin temu, Berserker napisał(a):

Bixenony. Wieczorem/w nocy też można jeździć na auto?

Tak. Ustawiasz tryb auto i zapominasz o światłach. W dzień pala się dzienne a jak robi się szarawo automatycznie zapalają się swiatla mijania. Tak samo jest np przy wjeździe do tunelu. 

Opublikowano
W dniu 21.11.2022 o 12:20, Muskel1 napisał(a):

Wstaw zdjęcie przedniej lampy fotografowane od przodu.

Nie wiem czy z tego coś będzie widać.

P3100254.JPG

Opublikowano

Nie są skrętne.

Ja zalecam jeździć w dzień gdy jest widno na pozycji 0 ze względu na to, że gdy w dzień lekko się zachmurzy lub jedziesz gdzieś w zacienionym miejscu z pozycją na Auto, sterownik włączy niepotrzebnie światła mijania. Jak wiadomo częste zapalenie żarników skraca ich żywotność. Dlatego w dzień sam decydujesz kiedy włączyć światła a po zmroku na pozycji Auto. 

Tunel i złe warunki pogodowe w dzień nie podlegają dyskusji, tam musisz sam o tym myśleć aby włączyć światła. 

Opublikowano
W dniu 21.11.2022 o 10:24, Berserker napisał(a):

- nie wiem czemu w trybie 0 zapalają się jakiekolwiek światła - przecież to obciążenie dla akumulatora - nie można wyłączyć tego? Właściwie to który tryb mam mieć włączony: 0, auto czy mijania?

Te światła led to żadne obciążenie przy rozruchu. Jak je wyłączysz nic nie zyskasz. Szukaj lepiej przyczyny ciężkiego rozruchu bo to na pewno nie światła led.

Opublikowano

A przy tych światłach dziennych tylko u mnie nie są podświetlane zegary czy tak ma być?

Opublikowano
45 minut temu, Berserker napisał(a):

A przy tych światłach dziennych tylko u mnie nie są podświetlane zegary czy tak ma być?

Jeżeli wyłącznik świateł jest w pozycji 0 to zegary są zgaszone. Przy pozycji auto zegary są podświetlane.