marcinekbambino Opublikowano 5 Grudnia 2022 Opublikowano 5 Grudnia 2022 (edytowane) Witam, mam pytanie. Posiadam wyżej wymieniony silnik z tą skrzynią, autko jest z 2009r. Aktualnie mam 220k przebiegu, z czego przy 180k był robiony remont z uwagi na ilość posysanego oleju. Sprzęgło oraz skrzynia są w świetnym stanie - sprawdzane przez mechanika. Aktualnie posiadam wgraną mapkę ze 180KM 320NM na 240KM 350NM. Planuję tutaj wsadzić intercooler FMIC, downpipe, K04-064 - przelot i dolot już jest. Co myślicie, i ile można z tego wycisnąć, aby autko jeszcze pojeździło, bo jedni mówią tak, a drudzy tak i nie wiadomo kogo już słuchać. Edytowane 5 Grudnia 2022 przez marcinekbambino literówka
przem8 Opublikowano 6 Grudnia 2022 Opublikowano 6 Grudnia 2022 Jeśli to multitronic to daj żyć skrzyni. Już teraz ma ciężko
H4mm3R Opublikowano 6 Grudnia 2022 Opublikowano 6 Grudnia 2022 10 godzin temu, marcinekbambino napisał(a): Witam, mam pytanie. Posiadam wyżej wymieniony silnik z tą skrzynią, autko jest z 2009r. Aktualnie mam 220k przebiegu, z czego przy 180k był robiony remont z uwagi na ilość posysanego oleju. Sprzęgło oraz skrzynia są w świetnym stanie - sprawdzane przez mechanika. Aktualnie posiadam wgraną mapkę ze 180KM 320NM na 240KM 350NM. Planuję tutaj wsadzić intercooler FMIC, downpipe, K04-064 - przelot i dolot już jest. Co myślicie, i ile można z tego wycisnąć, aby autko jeszcze pojeździło, bo jedni mówią tak, a drudzy tak i nie wiadomo kogo już słuchać. To do listy dopisz jeszcze skrzynię skoro masz tak ambitne plany, bo na dłuższą metę skrzynia nie da rady.
marcinekbambino Opublikowano 8 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2022 @H4mm3R a jeśli by odpuścić to turbo i zrobić po prostu korekte, po zainstalowaniu intercoolera i downpipa?
lukaszbass Opublikowano 8 Grudnia 2022 Opublikowano 8 Grudnia 2022 Twój moment obrotowy na ten stan już jest i tak duży jak na multi.
H4mm3R Opublikowano 8 Grudnia 2022 Opublikowano 8 Grudnia 2022 14 godzin temu, marcinekbambino napisał(a): @H4mm3R a jeśli by odpuścić to turbo i zrobić po prostu korekte, po zainstalowaniu intercoolera i downpipa? To bym zrobił.
slawinho Opublikowano 9 Stycznia 2023 Opublikowano 9 Stycznia 2023 K04 64 i moment obrotowy ponad 450 nm zabije multritronika
Rekomendowane odpowiedzi