Opublikowano 2 Stycznia 20233 l Koledzy zostawiłem w samochodzie zapalpne światło przed sylwestrem i przez kilka dni wyładował się kompletnie akumulator. Podłączyłem prostownik ale nawet nie chce zaskoczyć . W standardzie jest akumulator do A4 B5 1,9 tdi - 77 Ah i 760 A? Czy Tuborg o parametrach 80 Ah i 760 A będzie ok? Ma szerokość 31 cm czyli tyle co mój obecny. Te Tuborgi to Polskie są. Ktoś ma lub miał? jakie opinie?
Opublikowano 2 Stycznia 20233 l akumulator jaki podałeś bedzie dobry ale nie wiem co ta za firma zasada jest taka ze aku laduje sie 2 razy przed i po zimie wtedy bedzie ci długo służył jak masz jakis inny aku to podłącz go do tego co sie rozładował i dopiero prostownik tak zeby zauważył moze go wskrzesisz
Opublikowano 2 Stycznia 20233 l Autor Dzieki. No szkoda tego mojego bo to jeszcze stara szkoła akumulatorów. Czyli podłączyć najpier na kablach do innego auta i dopiero prostownik?
Opublikowano 2 Stycznia 20233 l Jaka stara szkoła? To ile on ma lat? Bo akumulatory nieśmiertelne nie są i jak ma 12 lat to najwyższy czas na niego. Jak masz możliwość dolania wody destylowanej to spróbuj jeszcze w ten sposób, ewentualnie jakiś serwis akumulatorów, który ma na stanie kwas akumulatorowy i będzie mógł go dolać, lepsze jak woda destylowana.
Opublikowano 2 Stycznia 20233 l Tak Ci się widocznie wydawało tylko, na moje nie warto go ratować bo w aucie on nie posłuży, chcesz to go sobie do domowego użytku zostaw ale ja kupił bym już nowy.
Opublikowano 2 Stycznia 20233 l Autor Auto kupiłem w 2012 i nie wymieniłem akumlatora. tak więc ma ponad 13 lat minimum. zawsze działał odpalał nawet jak stał dłużej. I nigdy go nie ładowałem!
Opublikowano 2 Stycznia 20233 l No to brawo, możliwe że wytrzymał by dłużej gdybyś raz na rok go wrzucił na prostownik. Pewnie jest zakwaszony na maksa, chcesz to podjedź z nim do serwisu, który ma tester akumulatorów.