Opublikowano 4 Stycznia 20233 l Panowie, chciałem podejrzeć synchroizację rozrządu poprzez bloki pomiarowe, ale sa nieaktywne. Jak uruchamiam program, wyskakuje mi komunikat, że licencja wygasła (oprogramowanie nie jest aktualne). Czy ptrzeba przestawić datę w systemie komputera? Czy to taki interfajs jest 19.1
Opublikowano 4 Stycznia 20233 l W sterownikach na protokole UDS (jak np. silnika w B8) używamy rozszerzonych bloków pomiarowych.
Opublikowano 4 Stycznia 20233 l Autor Co konkretnie wpisać w rozszerzonych? bo wpisuję "synch" i 4 pozycje mi wyskakują. Ale żeby odczytać kąt synchronizacji nie ma czegoś takiego.
Opublikowano 5 Stycznia 20233 l Autor Silnik musi oczywiście pracować, ale czy musi być rozgrzany do 90 st? Bo sprawdzałem na nierozgrzanym.
Opublikowano 5 Stycznia 20233 l Autor Znalazłem. Czy taki kąt jak na załączonym zdjęciu jest ok? Czy on się zmienia, czy jest stały?
Opublikowano 6 Stycznia 20233 l WItam czy ktoś może napisać czy wszystko jest ok , nie wiem czy dobrze zrobiłem ale silnik był uruchomiony i pracował na wolnych obrotach .
Opublikowano 10 Stycznia 20233 l W dniu 7.01.2023 o 21:51, Muskel1 napisał(a): Raczej nie. Masz jakieś 40-50 kkm przedwcześnie osiągnięte te 160ml. Coś można z tym zrobić czy juz powoli regeneracja albo wymiana filtra ?
Opublikowano 10 Stycznia 20233 l Nic, jeździć aż zostanie osiągnięta max. wartość popiołu 175ml i wtedy albo wymiana filtra na nowy, albo (co jest dużo tańsze) oddanie filtra do profesjonalnego czyszczenia (nie do jakiegoś partacza, który myjąc go zapcha). Po profesjonalnym wyczyszczeniu inicjalizacja filtra w sterowniku silnika, nowy oryginalny czujnik różnicy ciśnien i masz spokój na następne 200 kkm, pod warunkiem, że silnik zdrowy i nie produkuje nadmiernej ilości sadzy.
Opublikowano 20 Lipca 20241 r Witam ja znowu mam problem z odczytaniem tych wartości. Mój vcds pokazuje na wszystkich wybranych pozycjach 0.00 co może być nie tak wina czujników bądź zła wersja vcds.wartosci np wtryskow pokazuje..
Opublikowano 20 Lipca 20241 r Kup oryginalny VCDS to i odczyty będą prawidłowe. Te klony to szrot chiński.
Opublikowano 20 Lipca 20241 r Niestety nie opłaca się kupować oryginalnego tylko dla siebie do drobnego majsterkowania.ale dzięki za odp.z której wynika że to wina programu
Opublikowano 20 Lipca 20241 r Jak kupujesz TV w sklepie też mówisz sprzedawcy, że nie opłaca się brać oryginalnego. Co za mentalność...... ?♂️ Napisz co dokładnie chciałeś sprawdzić, bo widzę teraz dopiero, że wybrałeś niewłaściwe bloki. Edytowane 20 Lipca 20241 r przez Muskel1