Karol664 Opublikowano 15 Stycznia 2023 Opublikowano 15 Stycznia 2023 Witam Mam problem ze światłami w audi a4 b8 avant chodzi o lampy tylne nie działa prawa lampa w klapie (lampa która nie otwiera się z klapą działa) nie działa również lewa lampa(ta w której jest kierunkowskaz) oraz trzecie światło stopu. Nie wiem co jest grane ponieważ wszystkie żarówki są sprawne. Nie wiem co mam zrobić ponieważ w środę muszę zaprowadzić auto do elektryka i teraz pytanie czy mogę jechać w takim stanie czy muszę najpierw coś z tym zrobić? Z góry dziękuję za pomoc
chudineze Opublikowano 15 Stycznia 2023 Opublikowano 15 Stycznia 2023 Szukaj na połączeniu klapy. Tam jest wiązka jak dobrze pamiętam u góry przy zawiasach i potem słupkiem prawym do prawego boczku idzie.
Karol664 Opublikowano 15 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2023 10 minut temu, chudineze napisał(a): Szukaj na połączeniu klapy. Tam jest wiązka jak dobrze pamiętam u góry przy zawiasach i potem słupkiem prawym do prawego boczku idzie. To może być uszkodzony przewód? Dodam jeszcze że zaczęło się to dziać po odłączeniu akumulatora
chudineze Opublikowano 15 Stycznia 2023 Opublikowano 15 Stycznia 2023 Może być że gdzieś wiązka jest uszkodzona. Sprawdź czy masa dobrze jest podpięta. Można również sprawdzić błędy VCDS-em nie zaszkodzi choć nie bardzo tu widzę przyczynę.
Karol664 Opublikowano 15 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2023 7 minut temu, chudineze napisał(a): Może być że gdzieś wiązka jest uszkodzona. Sprawdź czy masa dobrze jest podpięta. Można również sprawdzić błędy VCDS-em nie zaszkodzi choć nie bardzo tu widzę przyczynę. Czyli rozebrać klapę i sprawdzać przewody?
chudineze Opublikowano 15 Stycznia 2023 Opublikowano 15 Stycznia 2023 Sprawdź połączenie masy bo może gdzieś jej nie ma potem zdejmij osłonę bagażnika i sprawdź czy dochodzi napięcie na lampy. Jeśli nie to szukaj jak po sznurku gdzie jest przerwa.
Karol664 Opublikowano 15 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2023 (edytowane) 6 godzin temu, chudineze napisał(a): Sprawdź połączenie masy bo może gdzieś jej nie ma potem zdejmij osłonę bagażnika i sprawdź czy dochodzi napięcie na lampy. Jeśli nie to szukaj jak po sznurku gdzie jest przerwa. Prąd nie dochodzi ale wszystkie przewody wyglądają na całe. Jest gdzieś może jakiś przekaźnik albo sterownik odpowiedzialny za światła? Edytowane 15 Stycznia 2023 przez Karol664
chudineze Opublikowano 15 Stycznia 2023 Opublikowano 15 Stycznia 2023 Wglądają, a tak zwane przedzwonienie to musisz sprawdzić faktycznie czy jest przejście. I tu nie wygląda na przekaźniki itp. bo zazwyczaj parami by nie świeciło, a tu jest inaczej. Masa sprawdzona?
Karol664 Opublikowano 15 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2023 (edytowane) 24 minuty temu, chudineze napisał(a): Wglądają, a tak zwane przedzwonienie to musisz sprawdzić faktycznie czy jest przejście. I tu nie wygląda na przekaźniki itp. bo zazwyczaj parami by nie świeciło, a tu jest inaczej. Masa sprawdzona? Nie masy nie sprawdziłem. O którą dokładnie masę chodzi? A czy ewentualnie jest możliwość żeby w takim stanie dojechać do elektryka mam już umówiony termin na środę właśnie w sprawie wariującej elektryki i dołożenia kamery cofania a dzisiaj wchodzę do samochodu włączam światła a tu taka niespodzianka? Edytowane 15 Stycznia 2023 przez Karol664
chudineze Opublikowano 15 Stycznia 2023 Opublikowano 15 Stycznia 2023 Jak nie daleko i masz jakiś stop to jakoś dojedziesz.
Karol664 Opublikowano 15 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2023 (edytowane) 16 minut temu, chudineze napisał(a): Jak nie daleko i masz jakiś stop to jakoś dojedziesz. Stop jest jeden ale nie ma lewego kierunku. A którą masę sprawdzić bo jest tam ich trochę Edytowane 15 Stycznia 2023 przez Karol664
chudineze Opublikowano 16 Stycznia 2023 Opublikowano 16 Stycznia 2023 Najlepiej sprawdź wszystkie to nie zaszkodzi a to bardzo ważna rzecz.
Karol664 Opublikowano 16 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2023 5 godzin temu, chudineze napisał(a): Najlepiej sprawdź wszystkie to nie zaszkodzi a to bardzo ważna rzecz. A masz może jakiś schemat w których miejscach są te masy?
Karol664 Opublikowano 16 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2023 Czy ten błąd może mieć coś wspólnego z lampami?
Muskel1 Opublikowano 16 Stycznia 2023 Opublikowano 16 Stycznia 2023 (edytowane) Masz brak napięcia na zacisku 30-3. Sprawdź bezpiecznik ST2 SC5. Wykonaj pełny autoscan i go tu wrzuć (jako tekstca nie zdjęcia), bć może w innych sterownikach są także zapisane błędy. Edytowane 16 Stycznia 2023 przez Muskel1
Karol664 Opublikowano 16 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2023 1 minutę temu, Muskel1 napisał(a): Masz brak napięcia na zacisku 30-3. Sprawdź bezpiecznik ST25 SC5. W której skrzynce jest ten bezpiecznik?
Karol664 Opublikowano 16 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2023 3 minuty temu, robson_s napisał(a): I który to bezpiecznik?
Muskel1 Opublikowano 16 Stycznia 2023 Opublikowano 16 Stycznia 2023 Środkowy rząd ST2 bezpiecznik nr 5. Wykonaj pełny autoscan i go tu wrzuć (jako tekst a nie zdjęcia), być może w innych sterownikach są także zapisane błędy.
Rekomendowane odpowiedzi