Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wkładka zamka nie działa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w moim sedanie niestety nie działa wkładka zamka, kręcić się kręci ale nic się nie dzieje. Zdjąłem tapicerkę drzwi, i cięgno jest na swoim miejscu, nigdzie nie widać żeby spadło. Wie ktoś co może być nie tak? Nie ma za dużo miejsca do kombinacji, a jak padnie akumulator to będę miał lekki problem :) Z góry dziękuję!

Edytowane przez agareas

Opublikowano

bardzo ciekawy temat poruszyłeś... ja u siebie nie rozbierałem, wiec nie wiem... natomiast próbowałem się dowiedzieć coś na ten temat i są dwie szkoły, nie wiem która prawdziwa. Jedni twierdzą że wkładka zamka to fizyczny zamek w razie braku dostawy prądu otworzysz auto, drudzy zaś że to tylko mikrostyk (jak to przeważnie ma miejsce we współczesnych autach) i w razie przerwy w prądzie to najlepiej poprzez dostarczenie zasilania najlepiej przez lampki podświetlenia tablicy dostarczyć tamtędy prąd do centralki i wtedy otworzyć... Ja  sam nie wiem, nie chciało mi się bez powodu rozbierać a puki co sytuacja nie zmusiła do tego...

Opublikowano

Cięgno się obraca przy kręceniu kluczykiem w zamku drzwi?

Wyjmowałeś zamek  może?  Kiedy to się stało

Edytowane przez nik23

Opublikowano

Obstawiam wypadnięte cięgno z zamka

Edytowane przez nik23

Opublikowano
  • Autor
W dniu 22.01.2023 o 21:27, nik23 napisał(a):

Cięgno się obraca przy kręceniu kluczykiem w zamku drzwi?

Wyjmowałeś zamek  może?  Kiedy to się stało

Cześć, kluczyk się ładnie obraca w obie strony mniej więcej o 90 stopni, wkładka nie działa od kiedy mam auto a zamka ja nie wyjmowałem, ale na pewno ktoś już to kiedyś robił. Dużo zabawy z tym, żeby to cięgno włożyć ? Po zdjęciu boczka nie widziałem, żeby cięgło wisiało luzem, było wpięte w coś i obracało się razem z kluczykiem.

Opublikowano

Czyli cięgło jest w zamku ale nie prowadzi do rygla. Trzeba boczek zdemontować, odkręcić zamek (Spline M10 lub Torx 45/50 potrzebny o ile dobrze pamiętam) i założyć cięgno na nowo.

Opublikowano

Dojście jest tam tragedia tak tak jak pisze @Langista spline klucz i odkręcić zamek zawolać kogoś żeby trzymał za klamkę zewnętrzną do góry wtedy da się włożyć trzpień w otwór w zamku bez demontowania cięgna klamki zewnętrznej, trzeba tylko wygiąć troszkę cięgno kluczyka na bok ono jest takie giętkie sprężyste z takiej jakby linki skręcane. tylko wcześniej radzę popatrzeć na necie jak wygląda zamek i gdzie otwór cięgna wchodzi. Jak byś mieszkał bliżej to bym ci to za piwo ogarnął. Pierwszy raz to masakra to trafić. Przy okazji mikrostyki możesz przeczyścić jeśli nie działa a jak się zdecydujesz jednak wyjąć zamek.