Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zawieszenie twarde jak beton w A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy sprawa wygląda tak.Auto B8 2008 2.0TDI CAGA, koła 18/45/245.Wymienione komplet sprężyn i amortyzatorów.Brak luzów na wahaczach.Cisnienia w kołach prawidłowe(z wlepki).Przód 2.2,tył 2.1.Problem polega na tym,ze auto jak beton.Jedzie się tym okropnie.Komfort wózka widłowego.Czy to normalne?W mojej ocenie nie,ale.......Proszę was o podpowiedz,bo już nam ręce opadają(z ojcem).Wiadomo,że to nie to samo co 100 C3 lub C4(te samochody płyneły,a o A8 nie wspominając),no ale bez przesady.Tu jest beton.Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Aha,bym zapomniał.Mówimy tu o normalnych amortyzatorach i sprężynach.Żadnych udziwnień typu "gleba". Zwyczajne rodzinne auto(jeżdzi nim człowiek z lat 60tych,wiec......)Dodam także,że tak było przed wymianą wyżej wspomnianych kompletów części(przód i tył).Powód wymiany,to wyciek tył lewy,ale,że prawilnie robi się całość....

• 1 rok później...
Opublikowano

Widzę, że nikt nie odpowiedział albo może jest inny podobny temat. Ale do rzeczy;  ja mam podobny przypadek. Nie jest to może BETON ale fakt zawiedzenie jest dość twarde. Uważam że im więcej cali tym bardziej cierpi na tym komfort jazdy - no niestety. Zimówki mam na 17 i jest lepiej, latem jeżdżę na 18 i już czuć różnicę. 

Opublikowano

A teraz pytanie, czy przy wymianie amortyzatory zostały wstępnie napompowane? Niby formalność ale już nie raz się spotkałem z tym, że ktoś wyjmuje amora prosto z pudełka i wsadza na auto.