Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z MMI, Modułem telefonu, bluetooth

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

A4 B9 MIB2
Od jakiegoś czasu występował u mnie problem z modułem telefonu tzn. nie pojawiała mi się ta malutka ikona telefonu (a karta sim cały czas włożona) i pojawia się komunikat "Sprawdź kartę SIM" .

Oczywiście na innej karcie SIM to samo (czyli to nie wina karty SIM).
Dodatkowo nie mogę się połączyć po bluetooth z moim telefonem za cholere. Błąd połączenia. Tak jakby całkowicie moduł telefonu nie działał.

Dziś postanowiłem zobaczyć połączenia kablowe do centrali MMI, zdemontowałem schowek i odłączyłem moją centralę (nr : 8W0 035 036B). 

Po ponownym podpięciu nadal komunikat "telefon nie dostępny" . Zrobiłem to samo jeszcze raz - odpiołem i podpiołem i teraz niespodzianka .. centrala wogóle się nie uruchamia. Ekran ciemny. MMI wogóle nie działa . Nawet klikając by wysunęła płytę wogóle się nie odzywa (a wcześniej się odzywała) . Aktualnie jest zero reakcji. A przecież nie da się tego żle podpiąć . Nie wiem gdzie popełniłem bład. I co najlepsze - teraz zaczeło mi pokazywać błędy np. Audi pre Sense nie aktywny albo Czytanie znaków nie dostępne w tej chwili (a znaki drogowe czyta)

co tu teraz począć? Ktoś miał coś podobnego że moduł telefonu przestał działać? 

Z góry dziękuję za podpowiedzi co teraz zrobić.

Opublikowano

Przede wszystkim to sprawdź ponownie poprawność podpięcia MMI, także światłowód.

Niestety bez podpięcia auto pod komputer i sorawdzeniu zapisanych błędów ciężko zakreślić przyczynę.

Opublikowano

Być może gdzieś załamałeś światłowów przy montażu MMI.

Opublikowano
  • Autor

starałem się z nim bardzo delikatnie obchodzić ale co mnie zaskoczyło to nie wiem czy powinien - ale nie świecił jak na niego patrzyłem przed ponownym podpięciem

Opublikowano

na wszelki wypadek sprawdź bezpieczniki 

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Lukaa5 napisał(a):

na wszelki wypadek sprawdź bezpieczniki 

od razu to zrobiłem. 

sprawdziłem bezpieczniki  po lewej stronie kierownicy bo tam według informacji są od telefonu, MMI itd. - i są ok

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 18.02.2023 o 20:35, mikeeevans napisał(a):

starałem się z nim bardzo delikatnie obchodzić ale co mnie zaskoczyło to nie wiem czy powinien - ale nie świecił jak na niego patrzyłem przed ponownym podpięciem

Nie wiem jak jest w samochodach, ale światłowód telekomunikacyjny działa na fali nie widocznej dla ludzkiego oka (nie świeci).

Opublikowano

Światłowód w MOST świeci a raczej miga widocznie na czerwono. 

Fotka z neta.

Screenshot_20230312_212254_YouTube.jpg