patryciusz Opublikowano 20 Lutego Udostępnij Opublikowano 20 Lutego Jakim kolektorem, to jest sama chłodnica. Dokładnie ta z obrazka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris_91 Opublikowano 12 Czerwca Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca W dniu 1.02.2024 o 23:04, MiruK napisał(a): Na youtubie coś tam podpatrzyłem, trzeba po prostu rozebrać, wyczyścić i złożyć, dobrze jest mieć małe dłonie Downpipe trzeba demontować do wymiany? DPF sciagałeś? Płyn chłodniczy spuszczałeś? na dniach chce zabrać sie za wymianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiruK Opublikowano 13 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca Wydechu nie ściągałem, DPFa nie ściągałem, płyn chłodniczy oczywiście trzeba spuścić, trzeba odkręcić prawe koło i osłony za nim żeby mieć podejście od boku, dołu i od góry, ogólnie trzeba dużo pierdół odkręcić, odpiąć sporo kabli i węży żeby się do tego dziadostwa dostać. Na szczęście u mnie jeździ już ponad rok i na razie spokój ( odpukać) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris_91 Opublikowano 17 Czerwca Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca @MiruK masz jakiś patent na tą śrubę? Ja niewiem jak to poskładam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiruK Opublikowano 3 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca Nie pamiętam już dokładnie, wszystko robiłem zwykłym dużym zestawem kluczy, do tego lusterko, magnes do wyciągania śrubek i sciągacz na lince do opasek. Jeśli coś się nie da odkręcić od góry to trzeba od boku za kołem, silnik też trzeba delikatnie podnieść lub opuścić. Udało się zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris_91 Opublikowano 4 Lipca Udostępnij Opublikowano 4 Lipca Ogarnięte:D dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi