audia4graj Opublikowano 24 Lutego 2023 Opublikowano 24 Lutego 2023 Witam , nie dawno kupiłem auto i chciałem sprawdzić auto vcds i okazało się że brak jest złącza diagnostycznego. Jak dorobić sobie takie złącze . Wiem że potrzebuje +i- i szukać sygnału link K czy przewodów can?
Muskel1 Opublikowano 24 Lutego 2023 Opublikowano 24 Lutego 2023 Ktoś na pewno schował gdzieś pod deską (zabezpieczenie antykradzieżowe).
Tomnik Opublikowano 24 Lutego 2023 Opublikowano 24 Lutego 2023 1.Jeśli schował (co bardzo prawdopodobne) to sprawa wydaje się prosta, trzeba "zanurkować" i poszukać. 2. Jeśli zlikwidował gniazdo (odciął go od przewodów), to szukaj luźnych ośmiu przewodów. 3.Jeśli zlikwidował przewody (trudno w to uwierzyć..), to czeka Cię "grubsza" przeprawa. Poniższy schemat będzie Ci przydatny w przypadku dwóch powyższych "jeśli" (2 i 3) : Elsa online. ElsaWin. ElsaWeb. AudiDiagnostic connector, from August 2004 WWW.KOLHOSNIKI.RU Wersja online oprogramowania Elsa lub elsawin dla Audi, Skoda, Volkswagen, Seat. Wszystkie stare i świeże bazy w jednym Elsaweb.
audia4graj Opublikowano 25 Lutego 2023 Autor Opublikowano 25 Lutego 2023 Poprzedni właściciel twierdzi że jego mechanik łączył się przez ta wtyczkę
Muskel1 Opublikowano 25 Lutego 2023 Opublikowano 25 Lutego 2023 No ale jak? Złącze obd2 nijak nie pasuje do tej kostki. Przerobił swój kabel obd2 specjalnie dla tego pojazdu?
ulisses Opublikowano 25 Lutego 2023 Opublikowano 25 Lutego 2023 Pewnie dorobił sobie adapter z tej wtyczki na obd2 i do tego łączył się vcdsem.
audia4graj Opublikowano 25 Lutego 2023 Autor Opublikowano 25 Lutego 2023 A mogę wziąć wszystko z radia?
audia4graj Opublikowano 8 Marca 2023 Autor Opublikowano 8 Marca 2023 W dniu 25.02.2023 o 17:27, ulisses napisał(a): Pewnie dorobił sobie adapter z tej wtyczki na obd2 i do tego łączył się vcdsem. Tak dokładnie , 10 cm za kostka pod izolacja były oryginalne przewody od złącza obd. Kupiłem już wcześniej oryginalne złącze i potem to już formalność
Rekomendowane odpowiedzi