hubert0001 Opublikowano 1 Marca 2023 Opublikowano 1 Marca 2023 Witam , jak zresetować kontrolkę ciśnienia w oponach. Nie mam żadnych czujników ,tylko system pośredni.
Muskel1 Opublikowano 1 Marca 2023 Opublikowano 1 Marca 2023 W MMI w ustawieniach. Wszystko pisze w instrukcji obsługi.
jakub344 Opublikowano 1 Marca 2023 Opublikowano 1 Marca 2023 Witam, jestem tu nowy i mam podobny problem jak opisany wyżej. Mam błąd czujników ciśnienia opon, lecz w MMI nie ma żadnej opcji odnośnie zmiany ciśnienia bądź zrestartowania wersja mmi: SW: B8-HU 5150 0739 Co robić? Czy potrzebna aktualizacja systemu bądź włączenie jakiejś funkcji w zielonym menu?
Muskel1 Opublikowano 1 Marca 2023 Opublikowano 1 Marca 2023 Żadna aktualizacja systemu. Wystarczy zajrzeć do instrukcji obsługi, tam jest wszystko opisane.
jakub344 Opublikowano 1 Marca 2023 Opublikowano 1 Marca 2023 Zajrzałem do instrukcji i jest opis aby ustawić to w MMI, lecz ja nie posiadam takiej funkcji w swoim mmi. Mechanik podczas wymiany opon też chciał ustawić poziom ciśnienia w mmi ale nie znalazł tej funkcji, znajomy próbował poprzez vcds a to tez nic nie dało... Gdyby było to po prostu w mmi to nie było by problemu
Muskel1 Opublikowano 1 Marca 2023 Opublikowano 1 Marca 2023 Miałeś w ogóle TPMS? Działało to kiedyś? Zmieniałeś coś w kodowaniach lub adaptacjach?
jakub344 Opublikowano 1 Marca 2023 Opublikowano 1 Marca 2023 (edytowane) Kupiłem kilkanaście kilometrów przejechałem, najechałem na jakiś dołek i wtedy włączył się ten system, dojechałem sprawdziłem stan ciśnienia i wszystko ok było lecz nie mogłem ustawić nowego poziomu ciśnienia więc tpms prawdopodobnie jest. Nie zmieniałem nic w kodowaniach ani adaptacjach. Edytowane 1 Marca 2023 przez jakub344
wrclaguna Opublikowano 2 Marca 2023 Opublikowano 2 Marca 2023 Do sprawdzenia Kodowanie , po zrobieniu PL MENU zle cos poszło widocznie
Rekomendowane odpowiedzi