Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nowa instalacja LPG, a na pracy na PB błąd "mieszanka za uboga"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tydzień temu założyłem sobie w swoim 1.8T BFB 2006r instalacje LPG w „renomowanym” Warszawskim punkcie. Po przejechaniu jakiś 250km na LPG zaczęły się problemy z uruchamianiem silnika. Na letnim lub zimnym silniku trzeba kilka razy kręcić stacyjką, by samochód odpalił. Czasem odpali bez problemu, czasem ma problem z utrzymaniem obrotów i zgaśnie, np.: dziś przejechałem 3 metry i przestał reagować na gaz i zgasł. Uruchomiłem go ponownie i jakoś wyruszyłem na ulice. Na benzynie silnik nie ma mocy, słabo się wbija w obroty i w ogóle ma złą charakterystykę pracy.  

Powyższe dzieje się tylko na PB, bez Check Engine, po przełączeniu na LPG moc wraca do normy.

W VCDS wyskoczył błąd silnika „17536 - Zespół 1; adaptacja mieszanki (mult.) 1128 - 001 - mieszanka za uboga - MIL zapalona”.

Udałem się do punktu, gdzie zakładali LPG i uważają, że to wina układu paliwowego, że samochód stary, natomiast z tego co wyczytałem po kodzie błędu jest to złe wystrojenie ECU przez instalatorów. A może to jednak pompa paliwa, lub filtr?

Miał ktoś podobny przypadek?

Opublikowano

Kolego jak zawsze logi

Opublikowano

Zacznij od wykasowania błedów i jazdy na samej beznynie bez właczania gazu i sprawdz czy beda takie same objawy.

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Łukasz13 napisał(a):

Zacznij od wykasowania błedów i jazdy na samej beznynie bez właczania gazu i sprawdz czy beda takie same objawy.

Już to robiłem. Jest tak samo. 

Opublikowano

To tak jak kolega wyzej napisał, bez logów nikt niczego nie zdiagnozuje na odległosc.

Opublikowano
  • Autor

A jak te logi wykonać? Mam VCDS, ale z ciekawości zakupione. Nie znam się na tym programie. 

Opublikowano

Opublikowano
  • Autor

Powodem objawów okazał się filtr paliwa Febi, który wytrzymał 4 miesiace z przebiegiem około 5000 km. Wymiana na nowy oryginalny rozwiązała problem. Samochód śmiga jak szalony. Usterka widocznie zbiegła się z czasem instalacji LPG, bo raczej jedno i drugie nie ma nic wspólnego ze sobą. Pozdrawiam 

Opublikowano

Tak czy inaczej to komplet logów mógłbyś zrobić na PB oraz dodatkowo 2+33 na LPG.