Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Filtr paliwa 2.0 alt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w weekend robię serwis olejowy i przy okazji chce zmienić filtr paliwa , jaki filtr polecacie ? Wystarczy Filtron ? I czy wymiana jest skomplikowana? Tzn wiem gdzie jest ,ale chodzi mi o to czy są tam jakieś specjalne opaski zaciskowe co szczypce jakieś potrzebne będą ? Podejrzewam że trochę paliwa z przewodów poleci ... I czy jakoś się potem układ odpowietrza ?? Czy zdejmuje stary zakładam nowy a pompka zrobi resztę ??

Opublikowano

Zmieniałem/polecam Knecht, oryginalny był taki sam tyle, że dodatkowo z logo Audi. 

Złączki są "automatyczne", rozpinasz/zapinasz. Trochę paliwa oczywiście zleci, nic nie musisz odpowietrzać, wszystko działa jak przed wymianą przynajmniej u mnie.

Filtr masz przy zbiorniku paliwa.

Opublikowano
  • Autor

We wnęce z prawej strony przed tylnym kołem pod osłoną plastikowa siedzi filtr tak? Super dzięki za odpowiedź od razu zamawiam filtr 

Opublikowano

Tak, dokładnie jest w tym miejscu co napisałeś.

Opublikowano
  • Autor

Ok dzięki zamówiłem Boscha akurat dostępu do knechta nie miał gość w moim motoryzacyjnym , zresztą co bym nie założył to i tak będzie w lepszym stanie niż ten co mam ... Kto wie kiedy on był wymieniany ...

Opublikowano
  • Autor

A mógłbyś mi jeszcze napisać jak działają te automatyczne złączki  jak je wypiąć ? Jakieś szczypce potrzebne ? 

Opublikowano

Dociskasz złączkę i zwykłymi kombinerkami, a nawet palcami idzie  wcisnąć zabezpieczenie i ładnie się wypina.

Opublikowano
  • Autor

Ok dzięki czyli nie muszę nic kombinować ze szczypcami ,a jest tam jakieś uszczelnienie jakiś oring wymienialny czy to samo w sobie jest szczelne po zapięciu ? Sorki za banalne pytania ,ale będę to robił pierwszy raz a takie zapinki to dla mnie nowość ?

Opublikowano

Kto pyta ma mniejsze szanse na zbłądzenie....?

Nic nie zmieniasz, wypinasz i zapinasz, jest szczelne, bazuję na tym co robiłem i było/jest w porządku u mnie.

Ja te przewody bez problemu wypinałem palcami, więc u Ciebie pewnie będzie podobnie.

Opublikowano
  • Autor

Dobrze dzięki za odpowiedzi , teraz wiem wszystko co i jak 

Opublikowano
  • Autor

Odebrałem filtr i powiem wam że jestem mega zdziwiony , zaskoczony ,a jednocześnie mam mieszane uczucia ... Zobaczcie sami Bosch robi plastikowy filtr.. niby nie skoroduje ale nie wiem nie wiem 16789658497086056328490575624318.thumb.jpg.01a74f57756d5eb6366aa895e1d2c99d.jpg

Opublikowano

Generalnie nie używam Boscha w jakimkolwiek aucie, więc nie mam zdania,ale jak masz wątpliwości to zawsze możesz zwrócić....

Mogłeś też zamówić Knechta online.

Ja w każdej konfiguracji stosuję filtry tej firmy i nie zawiodłem się, a trwa to już dość długo.

Opublikowano
  • Autor

W sumie ja zawsze do poprzedniego auta stosowałem Boscha , ale teraz plastikowy bardzo mnie zdziwił w sumie zwracać nie będę kurde nowy to powinien działać jak by nie patrzeć Bosch to jakaś tam półka jest dość wysoka 

Opublikowano
  • Autor

Okazało się że filtr Bosch nie pasuje jest dużo dużo za długi w stosunku do tego co mam zamontowany jutro oddaje i zamawiam knechta

Opublikowano

To niezle.... nie dobierałeś po numerze VIN?

A Knecht od razu pisałem, że to dobry wybór?, ma być KL79 przynajmniej u mnie w B7 taki jest.

Opublikowano
  • Autor

Gościu dobierał z katalogu po silniku i roczniku ....

Tylko ja mam b6 to mogą być inne filtry , ale w sumie jeśli masz alt a b6,B7 to bliźniaki przecież to pewnie będzie ten sam 

Opublikowano
  • Autor

Tak wiem pisałeś knecht ? mam nauczkę od dziś będę się słuchał bardziej doświadczonych ?

Niby pierdoła można wymienić ale się człowiek wkur... Filtr nie zmieniony a dostęp do kanału raz w tygodniu mam . 

Opublikowano

No to Ci dobrał.....?

Od strony technicznej między B6 a B7 trochę w tych silnikach się pozmieniało na korzyść B7 (mój na przykład praktycznie nie zużywa oleju), ale wydaje mi się,że filtr i takie rzeczy osprzętowe będą takie same. Bierz Knechta jak radziłem i będziesz zadowolony?

Opublikowano

Pasuje i do B6 i b7

Masz link poniżej do fajnej oferty cenowej

ALLEGRO.PL

Opublikowano
  • Autor

Już zamówiłem dzięki ? jutro oddać Boscha i pobrać kasę ..

Trzeba zmienić sklep motoryzacyjny i filtry knechta kupować nawet już wizualnie widzę że to jest ten który mam zamontowany ...