Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wyłączenie EGR w sterowniku silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam problem z moim autem gdyż po wyłączeniu egr w mapie silnika jak na zdj ciągle wali mi błędem w sterowniku o egr ktoś ma pomysł 

Bez tytułu.png

Opublikowano

to w 1.9tdi awx trzreba wyłączać to programowo? ja u siebie w 2.5tdi z normą euro 3 po prostu usunąłem to fizycznie i tyle... i żadnych błędów , w silnikach 2.5tdi z normą euro 4 to trzeba programowo już.... a u ciebie trzeba programowo? interesowałeś się tym że tak trzeba ?

Opublikowano

Ja tyle że passacie B5 AVF odłączyłem podciśnienia zaslepilem dolot i żadnych błędów nie ma. 

Opublikowano
5 godzin temu, sahipp napisał(a):

to w 1.9tdi awx trzreba wyłączać to programowo? ja u siebie w 2.5tdi z normą euro 3 po prostu usunąłem to fizycznie i tyle... i żadnych błędów , w silnikach 2.5tdi z normą euro 4 to trzeba programowo już.... a u ciebie trzeba programowo? interesowałeś się tym że tak trzeba ?

To zależy od rocznika, od połowy 2003 zaczynają wyrzucać błąd.

Opublikowano
  • Autor

no właśnie mam b6 z 2002 z 1.9 egr jest całkowicie wywalony i nie wali błędem a w b6 z 2003 juz wali błedem egr ch*j tak musi być 

Opublikowano
Godzinę temu, I Matt I napisał(a):

To zależy od rocznika, od połowy 2003 zaczynają wyrzucać błąd.

mi się wydawało że to zależy od motoru, ale widać myliłem się

Edytowane przez sahipp

Opublikowano

Wali błędem z podlaczonym egrem? Jaki blad?

Wiesz ze mapa go tylko zamykasz a raczej nie pozwalasz sie otworzyc, a diagnoza obwodu elektrycznego jest nadal aktywna?

Opublikowano
  • Autor
W dniu 18.03.2023 o 23:36, nadybek napisał(a):

Wali błędem z podlaczonym egrem? Jaki blad?

Wiesz ze mapa go tylko zamykasz a raczej nie pozwalasz sie otworzyc, a diagnoza obwodu elektrycznego jest nadal aktywna?

Chodzi mi o to że po wyłączeniu mapy Egr wali błędem A jeżeli przewrócę mapę z egr on żadnych błędów no i wy chyba mi się wydaje że to będzie trzeba programowo usunąć jakieś programatorem czy coś takiego

Opublikowano

Nie wiem co powiedzieć... tutaj kolega @I Matt I zburzył mój światopogląd... myślałem że to zależy od motoru, a to według kolegi zależy od rocznika się okazuje.... Chodź z drugiej strony kurde mamy ten sam rocznik pojazdu z tego co widzę, inny tylko silnik...

Może spróbuj w ramach eksperymentu program zostawić standardowo aby nie było błędów i na początek zdjąć sterowanie (wężyk ciśnieniowy) z zaworu egr - jeżeli jest takowy, lub zaślepić (nie wiem jak to w 19PD konkretnie wygląda) i zobaczyć jak auto się zachowa.... Pd`ka nigdy nie miałem akurat na własność więc ciężko mi się odnieść... prywatnie mam 2.5tdi oraz 2.0tdi CR, gdzie w tym drugim trzeba programowo odłączyć... w tym 2.5tdi AKE czyli z normą euro 3 wystarczy fizycznie, natomiast w wersjach z  euro 4 dodatkowo w sofcie...

musiałbyś zaczepić ludzi co posiadają 1.9PD i dopytać, nie chciałbym w błąd wprowadzać...

Edytowane przez sahipp