Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z licznikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników czterech kółek.

Jak w temacie mam mały problem z licznikiem. Mianowicie: wskazówka prędkości stoi w miejscu i nie wskazuje nic. Przed wczoraj przestała działać, wczoraj jak wracałem z pracy na chwilę zaskoczyła, ale nie wskazywała prędkości, tylko falowała góra dół. Dziś już nie działa wcale. Moje pytanie: od czego powinienem zacząć i gdzie mogę szukać ewentualnych uszkodzeń przewodów. Posiadam audi a4 b6 TDI z 2002 roku. 101 koni. Moze ktoś miał podobny problem, mile widziane zdjęcia lub tutorial jeśli ktoś posiada.

Opublikowano

Pierwsze co powinieneś zrobić to podpiąć auto pod vcds'a i odczytać błędy ze wszystkich sterowników, zwłaszcza z licznika. Jak nic ciekawego w nich nie wyczytasz, to kolejnym krokiem powinno być zrobienie testu zegarów (też przy użyciu vcds'a). Generalnie bez podpięcia auta pod kompa szkoda wróżyć z fusów, bo możesz wymienić pół auta a i tak nic nie naprawisz.

Opublikowano

jak zrobisz test zegarów vcdsem i wskazówka będzie prawidłowo działać to przyczyną będzie czujnik w skrzyni i /lub okablowanie do niego 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A jeśli nie, to może być silniczek od wskazówki do wymiany. Mi padł, kupiłem na allegro za bodajże 50zl i wymieniłem. Tylko teraz nie widzę tych silniczków na allegro