Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wycie pompy wspomagania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. mam pewien problem. Jakiś czas temu zmieniłem koła w mojej b6 na 17stki 225/45 i od tego momentu zaczęła strasznie wyć mi pompy wspomagania. Pompa była już stara więc postanowiłem ją wymienić. Dodatkowo odrazu wymieniłem też płyn (FEBI), układ odpowietrzyłem i przez 2-3 dni było wszystko w porządku, nie wyło i wspomaganie działało prawidłowo. Niestety po paru dniach wycie powróciło a układ zaczął się bardzo zapowietrzać. Sprawdziłem wszystkie połączenia, przy pompie jak i przy maglownicy przy okazji wymiany sprzęgła i wszystko jest suche, brak wycieków. Jest w stanie ktoś mi powiedzieć co może być powodem, że układ się zapowietrza? Jest możliwość, że to przez zbiorniczek? Słyszałem, że jest w nim jakiś filterek ale nie wiem ile w tym prawdy. Pozdrawiam :)

Rozwiązane przez Langista

Przejdź do rozwiązania
Opublikowano
  • Rozwiązanie

Sprawdź, czy płyn w zbiorniczku się pieni, jak tak to wyciągnij ze zbiorniczka cały płyn i zobacz czy sitko jest na miejscu i czy siedzi stabilnie.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki bardzo za pomoc, tak jak mówiłeś, sitko było zawalone syfem, oczyściłem i wszystko śmiga :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 2.04.2023 o 20:42, Grand324 napisał(a):

Dzięki bardzo za pomoc, tak jak mówiłeś, sitko było zawalone syfem, oczyściłem i wszystko śmiga :)

Jaką nową pompę wspomagania założyłeś ? U mnie też wyje i zastanawiam się nad wymianą