Ginek96 Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Witam. Od dłuższego czasu borykam się z problemem że puka mi w prawym przednim kole na nierównościach dołkach itd. Czasem wydaje mi się że po nocnym postoju jest większe te pukanie. A więc tak, komplet wahaczy nowych, przełożona maglownica plus drążki kierownicze, amortyzatory gwintowane MTS oddawałem amortyzator na gwarancję i uznali że nie widzą żadnej usterki. Może ktoś ma jeszcze jakieś pomysł
dekiel 13 Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Stabilizator sprawdziłeś wraz z końcówkami ?
Langista Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Opublikowano 5 Kwietnia 2023 51 minut temu, Ginek96 napisał(a): Witam. Od dłuższego czasu borykam się z problemem że puka mi w prawym przednim kole na nierównościach dołkach itd. Czasem wydaje mi się że po nocnym postoju jest większe te pukanie. A więc tak, komplet wahaczy nowych, przełożona maglownica plus drążki kierownicze, amortyzatory gwintowane MTS oddawałem amortyzator na gwarancję i uznali że nie widzą żadnej usterki. Może ktoś ma jeszcze jakieś pomysł Sprawdzałeś jak ten amortyzator pracuje?
Ginek96 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Łączniki stabilizatora były wymienione razem z wahaczami. No jak wyjąłem amortyzator nie czułem żadnych luzów wszytko wyglądało ok, wysłałem go do producenta i stwierdzili że niby wszystko z nim ok. Więc narazie szukam jeszcze co może pukac jak już będzie brak pomysłów to zamówię ten prawy amorek żeby przełożyć i zobaczyć.
Ginek96 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2023 12 minut temu, dekiel 13 napisał(a): Poduszka pod amorem ? Poduszki nowe
dekiel 13 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Okolica jednego koła to mały obszar poszukiwań , podnieś auto , zdejm osłonę silnika i skrzyni i przejrzyj każdy centymetr.
Ginek96 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2023 No dzisiaj będzie trochę czasu to będę szukał dalej bo już prawie wszystko wymienione i sprawdzone, i to nie puka delikatnie tylko takie głuche głośne pukanie w prawym kole
dekiel 13 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Może wjedż autem na 'trzepaki' na stacji diagnostycznej i zabaw tam chwilę ?
the_naturat_com Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 16 godzin temu, Ginek96 napisał(a): Witam. Od dłuższego czasu borykam się z problemem że puka mi w prawym przednim kole na nierównościach dołkach itd. Czasem wydaje mi się że po nocnym postoju jest większe te pukanie. A więc tak, komplet wahaczy nowych, przełożona maglownica plus drążki kierownicze, amortyzatory gwintowane MTS oddawałem amortyzator na gwarancję i uznali że nie widzą żadnej usterki. Może ktoś ma jeszcze jakieś pomysł Stuka zawsze, czy tylko na większych dołkach i "hopkach" drogowych?
Ginek96 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Teraz to już praktycznie na każdej nierówności, kostka brukowa dołki wszystko na równym asfalcie wiadomo cisza
dekiel 13 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Musisz sprawdzić wszystko wokół prawego koła, każde połączenie ,każdą śrubę.
Ginek96 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2023 No dzisiaj wszystko dokręcałem, sprawdzałem, przy okazji wymieniłem też gumy stabilizatora. Oczywiście poprawy brak, może na dniach zamienię amorki prawy z lewym wtedy wykluczę amortyzator
tass Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Maglownica dobrze dokręcona, akumulator nie puka?
Ginek96 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Maglownica dokręcona, akumulator jutro spojrzę w pierwszej kolejności
Rekomendowane odpowiedzi