Dommin Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Witam, Mam problem ze skrzynia multitronic. Gdy chce ruszyć od zatrzymania, auto rusza po 0.5-1s zamiast od razu jechać. Przeprowadzałem adaptacje: Tj. Usunąłem nastawy "jazda przód", "jazda tył", wtedy auto rusza od razu ale pojawia się problem delikatnego szarpnięcia przy ruchu lewarka na postoju (podnoszą się obroty jakby auto chciało jechać). Także na postoju trzymając hamulec odnoszę wrażenie, że auto chce od razu jechać. Ciśnienie na sprzęgle wtedy pokazuje około 3.5 bara. Po prawidłowo przeprowadzonej adaptacji, znowu występuje problem ruszania ale przy zmianie biegów na postoju już jest wszystko w normie. Załączam zdjęcie podczas wykonywania adaptacji.
GoldJunge Opublikowano 8 Czerwca 2023 Opublikowano 8 Czerwca 2023 Uporałes sie z problemem?, mam podobnie czasami nawet dłużej niz 2 sekundy myśli aby ruszyć a jak ruszy to jakby z szarpnięciem. CO ROBIC: (
Dommin Opublikowano 9 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2023 Niestety nie uporałem się jeszcze z tym problemem.
mrog Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września Witam. Może ktoś rozwiązał problem z tym opóźnieniem w multitronicu..... Rozmawiałem z mechanikiem (który tego się nie podejmie) że prawdopodobnie do wymiany sprzęgło i jakaś choinka?????? Czy ktoś z Was ogarniał taką wymianę?
darek181289 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada Witam Też mam problem z opóźnieniem przy ruszaniu, ale tylko na zimnym, na ciepłym ładnie rusza pod górę. Myślę nad adaptacja, ale co ciekawe sprawdziłem status adaptacji jazdy w przód i tył i w obu przypadkach informacja, że adaptacja trwa a nic nie robiłem z usuwaniem wartości. O co kaman?
Rekomendowane odpowiedzi