Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podświetlenie Ambiente w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkim bardzo serdecznie. Od niedawna stałem się posiadaczem pierwszej w moim życiu audi. Mam kilka pytań związanych z ustawieniem oświetlenia wewnątrz kabiny. Chodzi mi konkretnie o możliwość wybrania jednego z 30 dostępnych kolorów(wyczytałem w internecie)w listwach drzwi. Obecnie mam możliwość jedynie regulacji natężenia oświetlenia Bialego które jest w boczkach.  Czy potrzebne jest w granie takiej funkcji czy jak to wyglada. Sprzedajacy mówił ze mam taka możliwość lecz w specyfikacji pojazdu widnieje kod qq1. Z góry dziękuje ze wszelkie informacje.

Opublikowano

qq1 obsługuje tylko kolor biały. 

42 minuty temu, Pioter2000 napisał(a):

Sprzedajacy mówił ze mam taka możliwość

wiadomo że masz taką możliwość, z tym że ta możliwość może wiązać się z wymianą sterowników drzwi , okablowania , diód podświetlających  na kolorowe, parametryzacją modułu komfort .

Ale ty chyba nawet nie masz podświetlania białego w listwie drzwi więc co chcesz tam podświetlić .

Na Ali można chyba kupić takie zastawy ala konwersja ale nie orginał do 1k powinno się domknąć 

Edytowane przez Lukaa5

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.

Podpinam się pod temat.

Mam w boczkach drzwi podświetlenie białe które zapala się tylko przy otwieraniu drzwi. Po zamknięciu gaśnie. Jak ustawić np. w VCDS-ie aby to podświetlenie było również przy zamkniętych drzwiach?!

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie masz pakietu ambiente wiec nie ustawisz czegoś, czego fizycznie nie ma.

Opublikowano

I wszystko jasne ;-( Dzięki.

Opublikowano

Twoje auto wyjechało z fabryki bez oświetlenia ambiente, czyli QQ0.

Zarówno fotele jak i boczki oraz kierownicę i gałkę zmiany biegów ktoś dołożył.

Najwidoczniej boczki pochodziły z auta z białym oświetleniem ambiente QQ1, dlatego masz je teraz u siebie. Zostały one u Ciebie najprawdopodobniej podłączone do oświetlenia wsiadania i wysiadania, dlatego tylko wtedy świecą.

Tu masz listę wyposażenia Twojego auta, tak jak wyjechało z fabryki oraz zdjęcia w linku z tym fabrycznym wyposażeniem.

STAT.VIN

Car history Audi A4 Avant 2018 Black ➡️ VIN code: WAUZZZF45JA110191 Auction...

A4 B9.pdf

Opublikowano

Dzięki wielkie za poświęcony czas i... chęci. Pozdrawiam i miłego popołudnia.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 29.08.2023 o 11:24, Muskel1 napisał(a):

Twoje auto wyjechało z fabryki bez oświetlenia ambiente, czyli QQ0.

Zarówno fotele jak i boczki oraz kierownicę i gałkę zmiany biegów ktoś dołożył.

Najwidoczniej boczki pochodziły z auta z białym oświetleniem ambiente QQ1, dlatego masz je teraz u siebie. Zostały one u Ciebie najprawdopodobniej podłączone do oświetlenia wsiadania i wysiadania, dlatego tylko wtedy świecą.

Tu masz listę wyposażenia Twojego auta, tak jak wyjechało z fabryki oraz zdjęcia w linku z tym fabrycznym wyposażeniem.

STAT.VIN

Car history Audi A4 Avant 2018 Black ➡️ VIN code: WAUZZZF45JA110191 Auction...

A4 B9.pdf 134.75 kB · 6 pobrań

Witam, pomoże mi ktoś dowiedzieć się czegoś o moim Audi? Kupiłem nie dawno i jeszcze nic o nim nie wiem. 

Opublikowano

Wrzuć VIN do tego działu i poproś o rozkodowanie, to dowiesz się jakie auto ma wyposażenie.

https://a4-klub.pl/topic/444535-dekoder-vin-audi-grupy-vag-oraz-innych-marek-dane-techniczne-oraz-wyposażenie/page/458/

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam może mi ktoś wyłuszczyć o co chodzi z oświetleniem ambientem w b9? 

Mam dwie sztuki ,qq1. Jedna ma nogi,uchwyty na kubki , tunel środkowy, na drzwiach klamki ,paski przy dekorze i LED na materiałową część. Do tego przestrzenie na nogi. Analogicznie tył. Jeden biały kolor. 

Druga sztuka qq1, świeci tunel,kubki, klamki i ambient na boczek. Nie ma oświetlania na boczkach tych listewek oraz nie świeci na nogi. Przy otwieraniu drzwi świcie. 

Pytanie czy można zakodować świecenie na nogi?

• 1 rok później...
Opublikowano

Cześć, podepnę się aby nie zakładac nowego wątku. Mam ambiente i kolorowe podświetlenie wszędzie prócz podswietlenia nóg kierowcy i pasażera - tam jest białe. Z tego co kojarzę po zakupie facet mi mówił, że jak podmienie lampki to będzie działać normalnie (kupowana z salonu). Czy ktoś mogłby potwierdzić i jesli tak to jaki kod lampek?

Opublikowano
23 minuty temu, Heh Igunenn napisał(a):

Z tego co kojarzę po zakupie facet mi mówił, że jak podmienie lampki to będzie działać normalnie (kupowana z salonu). Czy ktoś mogłby potwierdzić i jesli tak to jaki kod lampek?

Nie będzie, bo nie masz do białych lampek doprowadzonego LIN-BUS, który steruje oświetleniem ambiente RGB. Masz tam tylko 2 przewody (zasilanie i masę), a RGB ma 4.

Opublikowano

Tego się nie spodziewałem, liczylem, że prowadzą wszystko a na koniec wpinają według specyfikacji :) Da się jakoś łatwo podłączyć te 4zyłowe czu gra nie warta świeczki? Dwa błędy przy kupowaniu, nie wpadlem na to, że kubrlkowe siedzenia z regulacją podparcia nie mogą nie mieć elekteycznego przesuwania (fotel pasażera) oraz (jak widać), że jest ambient i ambient :)

6 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Nie będzie, bo nie masz do białych lampek doprowadzonego LIN-BUS, który steruje oświetleniem ambiente RGB. Masz tam tylko 2 przewody (zasilanie i masę), a RGB ma 4.

Opublikowano
3 minuty temu, Heh Igunenn napisał(a):

że jest ambient i ambient :)

Żadne poliftowe A4 nie ma w nogach RGB, bo zaoszczędzili na tym. Tylko przedlifty miały także w nogach RGB.

Jest do zrobienia. Trzeba trójnik kupić i wpiąć go we wtyczkę np. podświetlania RGB cup holdera.

Opublikowano

Tego nie wiedziałem. Czy mogłbyś ewentualnie podrzucić jaki trójnik kupić? Lampki, chyba,4E0947415

edit:// a może da się dołożyć podświetlane nakładki na progi?

Edytowane przez Heh Igunenn

Opublikowano
8 minut temu, Heh Igunenn napisał(a):

4E0947415

Nie, 4E.. to Audi A8.

RGB musisz zamontować od A4 B9, bo nie będą komunikowały się po LIN-BUS i nie będą działały.

8W0947415A lewa strona
8W0947415B prawa strona

12 minut temu, Heh Igunenn napisał(a):

Czy mogłbyś ewentualnie podrzucić jaki trójnik kupić?

Nie mogę, bo oryginalnie nie ma czegoś takiego w katalogu ETKA. Trzeba szukać na portalach aukcyjnych. Czasem na ali takie oferują. Trzeba po prostu usiąść i szukać. Nie mam gotowego linka.

Opublikowano

Dziękuję