Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Czujniki PDC tył A4 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ostatnim razem, gdy miałem dostęp do VCDS, wyszło że jeden czujnik jest strzelony. Ogólnie sytuacja wygląda tak, że czasami czujniki działają, a czasami nie. Postanowiłem, więc wymienić czujnik, który według VCDS był uszkodzony. Kupiłem zamiennik i problem jest teraz taki, że pika ciągle jakby do przeszkody/ściany dzieliły mnie dosłownie minimetry. Wsadziłem, więc znowu oryginalny czujnik i przez chwilę działało i znowu padło i sytuacja znowu ta sama raz działają, raz nie.

Moje pytanie brzmi, czy jak wstawiłem zamiennik - 1 czujnik, a pozostałe 3 są oryginalne to mogą się gryźć? 

Ponadto, czy nowe czujniki trzeba jakoś zaadaptować, czy je skalibrować? Czy po prostu nowy czujnik zamiennik przyszedł uszkodzony? 

Zauważyłem też, że czasami głośniczek - buzzer który pika ma zniekształcony dźwięk.

W czym tu może być problem? Ktoś, coś?

Pozdrawiam

Opublikowano

Kup ori bo zamienniki to szrot i właśnie dlatego, że wskazują przeszkody, których nie ma.

Czujników nie trzeba adaptować.

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano
29 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Kup ori bo zamienniki to szrot i właśnie dlatego, że wskazują przeszkody, których nie ma.

Czujników nie trzeba adaptować.

A kojarzysz może jakiej firmy były tam montowane ORI? Bo na allegro jedynie uzywki widzę z ORI. 

Opublikowano

Ja wstawiłem uzywke i wszystko działa. 

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano
25 minut temu, boblee napisał(a):

A kojarzysz może jakiej firmy były tam montowane ORI? Bo na allegro jedynie uzywki widzę z ORI. 

Kup w ASO.

• Pomoc techniczna 1