bartek4334 Posted August 15, 2023 Posted August 15, 2023 Witam. Na wstępie przepraszam jeśli powielam temat, ale przejrzałem kilka pierwszych stron i nic co by mi pomogło nie znalazłem, albo już jest tak że mną źle że nie łącze faktów 😁 W skrócie, ECON się załącza, w środku słychać przy włączeniu jakby otwierała się jakaś klapa, przewody od klimy które wchodzą w ścianę grodziową...cienki po włączeniu klimy robi się zimny, ten drugi lekko ciepły, błędów w czasie diagnostyki brak, a klima nie chłodzi 🫤 Podobno jakiś czas temu poprzedni właściciel zakładał nową sprężarkę, ale czy po jej założeniu wszystko było okej to nie wiem. Ktoś podpowie co warto na początek sprawdzić? 🫤
przem8 Posted August 15, 2023 Posted August 15, 2023 30 minut temu, bartek4334 napisał(a): Ktoś podpowie co warto na początek sprawdzić? Ilość czynnika w układzie. Jeśli econ świeci się na stałe to z reguly jest brak czynnika w układzie albo uszkodzony czujnik ciśnienia.
bartek4334 Posted August 15, 2023 Author Posted August 15, 2023 21 minut temu, przem8 napisał(a): Ilość czynnika w układzie. Jeśli econ świeci się na stałe to z reguly jest brak czynnika w układzie albo uszkodzony czujnik ciśnienia. ECON normalnie działa czyli wyłączona świeci, włączona to nie świeci.
jmk Posted August 15, 2023 Posted August 15, 2023 Mało czynnika w układzie. Pewnie jest gdzieś nieszczelność.
Darek55 Posted November 18, 2023 Posted November 18, 2023 Siemka wszystkim. Mam podobny kłopot. ECON po włączeniu klimy (kontrolka się nie świeci) na początku pracuje normalnie, a potem się wyłącza i włącza jak mu się podoba. Im dłużej pracuje tym chętniej się wyłącza. Tydzień temu wymieniłem chłodnicę i filtr wewnętrzny, klima nabita. Rozumiem, że zacząć od szukania dalszych wycieków...?
przem8 Posted November 18, 2023 Posted November 18, 2023 Moze masz problem z czujnikiem ciśnienia. Podstawa to poprawna diagnostyka.
Recommended Posts