wesoly Opublikowano 28 Maja 2006 Opublikowano 28 Maja 2006 Witam Mam zamiar wymieniac turbine z swoim audi. Mam audi a4 1.9 tdi 90 km jesli wloze tyrbine z mocniejszego modelu tzn 110 lub 130 km czy zmienia sie osiagi mojego audi czy to turbo http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=106890423 bedzie pasowalo i czy zmieni cos ??
spanky Opublikowano 28 Maja 2006 Opublikowano 28 Maja 2006 sama wymiana turbo nie wplynie na wzrost mocy ...... :twisted: Wszystko co będziesz chciał wstawić lepszego niż masz wiąże się z modyfikacją sterowania. Nowe turbo sterowane jest podciśnieniem trzeba dołożyć kilka wężyków, nowy N75 i zmienić soft w sterowniku i będzie banglać. (reoszke rzezbienia z zamontowaniem yego wszystkiego) im wydajniesza suszarka tym mniej bedzie obciazona, suszarka 130-tka przy mocach 140-150km będzie dmuchać fabryczne mapy ciśnienia..... :twisted: P.S tansza alternatywa : zmien wtryski i zrob program ..... :twisted:
Gość zdeniu Opublikowano 29 Maja 2006 Opublikowano 29 Maja 2006 podłacze się to wątku :mrgreen: P.S tansza alternatywa : zmien wtryski i zrob program ..... czy mógłbyś rozwinąć temat tańszej alternatywy co dokładnie i jak zrobic oraz jaki będzie efekt :?:
spanky Opublikowano 29 Maja 2006 Opublikowano 29 Maja 2006 podłacze się to wątku :mrgreen: P.S tansza alternatywa : zmien wtryski i zrob program ..... czy mógłbyś rozwinąć temat tańszej alternatywy co dokładnie i jak zrobic oraz jaki będzie efekt :?: jak to jaki efekt ... wiecej "moczu" ..... :twisted: zmiana wtrysków na AFN badz ASV plus napisanie pod to nowego softu ...... ;-) p.s oczywiscie tyczy sie to silnika 90-konnego ....
wesoly Opublikowano 29 Maja 2006 Autor Opublikowano 29 Maja 2006 napewno wiaze sie z tym wieksze spalanie jakiego rzedu ?? gdzie moge kupic takie wtryskiwacze i jaka jest przyblizona cena i co do tego softa to chyba tez jest maly problem z tym ??
spanky Opublikowano 29 Maja 2006 Opublikowano 29 Maja 2006 napewno wiaze sie z tym wieksze spalanie jakiego rzedu ??gdzie moge kupic takie wtryskiwacze i jaka jest przyblizona cena i co do tego softa to chyba tez jest maly problem z tym ?? spalenie przy palowaniu wzrosnie max 1-1,5 l/100 km przy normalnej jezdzie jakies 0,5 l/100 km cena wtryskow 700-900 zł.... kwestia AFN czy ASV (sa wydajniejsze) z softem nie ma zadnego problemu ... jedziesz do kogos kto sie zajmuje "cziptuningiem " placisz i wyjezdzasz z nowa moca .... :twisted:
wesoly Opublikowano 29 Maja 2006 Autor Opublikowano 29 Maja 2006 ile zmiana takkiego softa mnie wyniesie. ile to trwa to jest kwestaia jednego dnia czy auto musi swoje odstac?? [ Dodano: 2006-05-29, 12:46 ] http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=107020544 czy to sa te wtryski ?? jesli zalozyl bym je w swoim aucie (90 KM) a do audi z silnikem 110 km moje wtryskiwacze czy to 110 konne audi odczulo by zmiane ?? jaka ??
spanky Opublikowano 29 Maja 2006 Opublikowano 29 Maja 2006 ile zmiana takkiego softa mnie wyniesie.ile to trwa to jest kwestaia jednego dnia czy auto musi swoje odstac?? [ Dodano: 2006-05-29, 12:46 ] http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=107020544 czy to sa te wtryski ?? jesli zalozyl bym je w swoim aucie (90 KM) a do audi z silnikem 110 km moje wtryskiwacze czy to 110 konne audi odczulo by zmiane ?? jaka ?? co do ceny softu to popytaj: www.diagtronik.pl www.unitronic.pl www.tdi-tuning.pl co do wtryskow z allegro to z opisu wynika ze to te ,ale dla pewnosci sprawdz sobie nr w ETCE ... niestety nie pamietam numerow wtryskiwaczy AFN/AVG ;-) P.S oczywiscie ze by odczulo (logiczne) ... pierwszy raz slysze o takiej zamianie ..... :twisted:
wesoly Opublikowano 29 Maja 2006 Autor Opublikowano 29 Maja 2006 zapytalem bo mam okazje zamienic sobie ale czy ten koles w 110 konnej wersji odczuje ta zmiane
Traviz Opublikowano 29 Maja 2006 Opublikowano 29 Maja 2006 do audi z silnikem 110 km moje wtryskiwacze czy to 110 konne audi odczulo by zmiane ?? jaka ?? Zapewne Twoje wtryski byłyby za mało wydajne, mogłoby to skutkować np. osłabnięciem auta w pewnym zakresie obrotów (zwłaszcza wyższych), a nawet problem z osiągnięciem tych obrotów Zeby Twoje wtryski chodziły prawidłowo to należałoby zmienić elektronikę, ale wtedy auto napewno straciłoby na mocy... to wszystko tak czysto teoretycznie...
Rekomendowane odpowiedzi