QuikSilver Posted September 1, 2023 Posted September 1, 2023 Szukam jaki numer i czy można kupić same sprężyny do zawiasów w sedanie, bo kupiłem komplet ale słabo się otwiera, ewentualnie numer siłowników jakie powinny być zastosowane
Solution afroo. Posted September 2, 2023 Solution Posted September 2, 2023 (edited) Jeśli w ciepłe dni klapa otwiera się bez problemu, a w chłodne, czy w zimie słabo, to wina w siłownikach. Takie weź i będziesz Pan zadowolony: https://silowniki.eu/audi-a6-c6-04-11-sedan-stabilus-105433 Tylko Stabilus. Krosno i podobne szybko się kończą. Te mają wytrzymać podobny czas jak ori. Wymień i zobaczysz, czy efekt jest zadowalający. Powinno być ok. Sprężyny mają nr 4F5827665A Edited September 2, 2023 by afroo.
pelonek1 Posted September 2, 2023 Posted September 2, 2023 Siłowniki wymień na początek, tylko takie jak @afroo. Ci podał, żadne inne bo nie będzie działać.
Bilder Posted September 23, 2023 Posted September 23, 2023 Jestem i ja. Nie dostałem powiadomienia ;/ Tak jak pisali wyżej stabilius 105433 będzie idealny co do sprężyn, możesz je trytkami złapać w koło. Ale jak dla mnie to na 99% wina siłowników powodzenia;) Jak będziesz coś potrzebował to piszcie priv, szybciej odpowiem. Pozdro
Recommended Posts