lokomode Posted September 14, 2023 Posted September 14, 2023 Witam co sądzicie o takim radiu? będą jakieś problemy w połączeniu z multifunkcją ? Jeśli macie jakieś lepsze w tej cenie to podeślijcie. Zależy mi na dostępie do internetu/sklepu play, takie które nie będzie się zacinać, najlepiej takie by nie było problemu z podłączeniem bosa i wzmacniacza. izzishop.pl | Audi A4 B6/B7 Multimedia - 4/64GB WWW.IZZISHOP.PL
Langista Posted September 15, 2023 Posted September 15, 2023 Każde radio spoza koncernu VW nie zadziała z kierownicą czy licznikiem.
lewiatan1989 Posted September 15, 2023 Posted September 15, 2023 (edited) Nie no bez takich czarnych wizji Fakt jest taki, że chińczyk chińczykowi nie równy i jednak warto szukać czegoś co ma dużo komentarzy, doposażałem kilka różnych samochodów w radia na andrucie i z reguły były to stacje dedykowane pod dany model, w nich z reguły jest dekoder can i kierownica działa od razu. W przypadku licznika niektóre nie wyświetlają na nim kompletnie nic - wręcz wyłączają go całkowicie inne np. moje pokazuje poziom głośności i w przypadku słuchania płyt z CD/MP3/SD numer tracku. W przypadku bose trzeba będzie dorzeźbić aktywator Ps. Coraz nowsze i niestety droższe radia na androidzie grają coraz lepiej ostatnio rzeźbiłem w kia dedykowane radio fakt za około 1500 zł i grało lepiej od ori baaa śmiem twierdzić, że gra lepiej od mojego wiekowego andruta 😅 Ps. Kup bezpośrednio na alliexpes... kupisz taniej i najprawdopodobniej z wysyłką z UE a kurierem dojdzie w 3-4 dni. Ps. 2 to co załączyłeś to jest dedykowane do wszystkich 😂 szukaj czegoś bardziej dedykowanego 😅 Poczytaj opinię popatrz na zdjęcia kupujących coby potem się nie wkuw***ać aż tak bardzo, że wujowo leży Edited September 15, 2023 by lewiatan1989
Misieqq7 Posted September 15, 2023 Posted September 15, 2023 Witam u mnie po podłączeniu radia jeste problem bo widzę że nie mam komunikacji z can z licznika , i kamerka nie wbij się automatycznie , wiesz może @lewiatan1989 jak to ogarnac ? W b7 mialem 3 kostki i wszystko działało tutaj w b6 mam dwie i system pasywny
lewiatan1989 Posted September 15, 2023 Posted September 15, 2023 14 godzin temu, Misieqq7 napisał(a): Witam u mnie po podłączeniu radia jeste problem bo widzę że nie mam komunikacji z can z licznika , i kamerka nie wbij się automatycznie , wiesz może @lewiatan1989 jak to ogarnac ? W b7 mialem 3 kostki i wszystko działało tutaj w b6 mam dwie i system pasywny No to jak w kostce nie ma can to trzeba pociągnąć Nowe radio ma dekoder can/emulator can? Jeżeli ma to wtedy ruszy MF i coś tam pojawi się na fis
Morrales Posted September 18, 2023 Posted September 18, 2023 Pisałem już w innym temacie ale powtórzę tu. Mam Xtrons dedykowany do a4b7 4GB ram i 64GB na pliki, Android w wersji 10. Działają wszystkie przyciski na kierownicy. Bałem się przy zakupie (kupiłem używane) że będą problemy z głośnikami etc. Nic z tych rzeczy. Podłączone do oryginalnej kostki z auta, antena tak samo, przejściówka wymagana tylko do GPS-a. Na podłączyłem załączony GPS (potem jednak kupiłem przejściówkę do ori) i mikrofon (bez niego było mnie słychać ale słabo bo radio korzystało z wbudowanego mikrofonu). Działają wszystkie głośniki. Can wbudowany już w radio. Po wejściu w Ustawienia => Car => Factory settings jest zakładka z wyborem Canbusa i jest ich tam wiele do wyboru, w tym kilka audi ale też jakieś inne "cuda". Czy wszystkie działają? Nie wiem. Fabrycznie miałem BNS 5.0 i zmieniarkę oraz brak BOSE. Na Fisie wyświetla mi częstotliwość radia, czas MP-3 w trybie "music"...i chyba tyle (nie przeszkadza mi to). Pozdrawiam
Misieqq7 Posted September 18, 2023 Posted September 18, 2023 Godzinę temu, Morrales napisał(a): Pisałem już w innym temacie ale powtórzę tu. Mam Xtrons dedykowany do a4b7 4GB ram i 64GB na pliki, Android w wersji 10. Działają wszystkie przyciski na kierownicy. Bałem się przy zakupie (kupiłem używane) że będą problemy z głośnikami etc. Nic z tych rzeczy. Podłączone do oryginalnej kostki z auta, antena tak samo, przejściówka wymagana tylko do GPS-a. Na podłączyłem załączony GPS (potem jednak kupiłem przejściówkę do ori) i mikrofon (bez niego było mnie słychać ale słabo bo radio korzystało z wbudowanego mikrofonu). Działają wszystkie głośniki. Can wbudowany już w radio. Po wejściu w Ustawienia => Car => Factory settings jest zakładka z wyborem Canbusa i jest ich tam wiele do wyboru, w tym kilka audi ale też jakieś inne "cuda". Czy wszystkie działają? Nie wiem. Fabrycznie miałem BNS 5.0 i zmieniarkę oraz brak BOSE. Na Fisie wyświetla mi częstotliwość radia, czas MP-3 w trybie "music"...i chyba tyle (nie przeszkadza mi to). Pozdrawiam W b7 miałem identycznie, a tutaj nie mam canow, podłączyłem je z licznika I dalej nic , adaptacje zrobiłem. W ustawieniach mam a3 i innej opcji nie ma z audi do wyboru, czekam na kostkę żeby podłączyć na stałe, jak nie będzie działać to z kostki niebieskiej pin 22 pociągnę i będzie się włączać po kluczyku, kamerę podłącze do przewodu back , podświetlenie mi działa , także będzie to jakoś śmigać bez can, multi nie mam więc nic nie stracę:D
Recommended Posts