Jump to content
IGNORED

Jakie klocki polecacie do A4 B9?

Go to solution Solved by Jari1234567,

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam.

Powoli kończą mi się klocki i czeka mnie wymiana. I tu pytanie!! Na zaciskach z przodu mam takie oznaczenie jak na zdjęciach. Jakie tu pasują klocki?!

IMG_20230715_120227.jpg

IMG_20230715_120237.jpg

Edited by Jari1234567
Posted

Na wlepce w książce serwisowej (i w bagażniku) masz kody wyposażenia. Po nich dojdziesz jakie masz hamulce u siebie. Po tym co wrzuciłeś nie da rady ustalić.

Posted

Książki serwisowej niestety brak....auto pochodzi od sąsiada z zachodu!!! Ale sprawdzę w bagażniku. Podziekował za podpowiedź.

Posted (edited)
W dniu 17.09.2023 o 13:46, Jari1234567 napisał(a):

Książki serwisowej niestety brak....auto pochodzi od sąsiada z zachodu!!! Ale sprawdzę w bagażniku. Podziekował za podpowiedź.

13.0460-7329.2

Nr ATE:hi:

Patrząc po zdjęciu to i tarcze Ci się kończą:wink:

Edited by Wandej
Posted

Sorki, że dopiero teraz się odzywam.....praca 12h x3dni i dopiero wolne. Tarcze jeszcze nie są złe. Tak tylko na zdjęciu wyglądają. Ale zastanawiam się czy ich też nie wymienić od razu....będzie spokój na jakiś czas. Dziś sprawdzę tą naklejkę  w bagażniku czy jest i co tam się na niej znajduje. Dzięki.

Posted

No niestety. Przeryłem całe auto i takowej naklejki nie ma!!! Jest naklejka od AdBlue - klapka wlewu paliwa, jest naklejka od rozmiaru opon i jakie powinno być w nich ciśnienie, jest naklejka z VIN, masą pojazdu i oznaczeniem silnika no i ostatnia jaką znalazłem - w bagażniku - to odnośnie haka do holowania. Innej nie znalazłem. Szukałem w "kole zapasowym" i otwierałem boczki w bagażniku........takowej naklejki brak. Na drzwiach i nadprożach też nie ma innych niż te wymienione. No nic, przy okazji wymiany filtrów i oleju (za ok. miesiąc) zdejmę koła i zobaczę jakie mam średnice tarcz i jakie tam siedzą klocki. Pozdrawiam.

Znalazłem coś takiego w załączniku wyposażenia auta w .pdf który mi kiedyś Muskel1 wkleił w innym poście:

Wersja tylnych hamulców        1KD           Tylne hamulce tarczowe
Wersja przednich hamulców      1LC           Przednie hamulce tarczowe

I znalazłem coś takiego:

https://web.tecalliance.net/ate/pl/parts/cars/assigned?assemblyGroupId=100626&targetId=117090&typeNumber=117090#@brc/brands:Auto;targetType:cars/assem:AUDI%20A4%20B9%20Avant%20(8W5%2C%208WD)%202.0%20TDI%20quattro;targetType:cars;targetId:117090;typeNumber:117090/lnkparts:Hamulce%20tarczowe;targetType:cars;assemblyGroupId:100626;targetId:117090;typeNumber:117090

Posted

318mm przód 300mm tyl

• Solution
Posted

Oki. Dzięki po raz 1000....0😁.

Posted (edited)

Hejka, przyszła pora na wymianę, proszę o potwierdzenie czy klocki Ferodo FDB4616 i Ferodo FDB4617 spasują do mojego samochodu, VIN: WAUZZZF40JA032497 , a może coś lepszego w rozsądnych pieniądzach ktoś poleci ?

Czy muszę kupować jakieś czujniki jeśli jeszcze nie zaświeciły ?

Edited by MiruK
Posted
6 godzin temu, MiruK napisał(a):

Hejka, przyszła pora na wymianę, proszę o potwierdzenie czy klocki Ferodo FDB4616 i Ferodo FDB4617 spasują do mojego samochodu, VIN: WAUZZZF40JA032497 , a może coś lepszego w rozsądnych pieniądzach ktoś poleci ?

Czy muszę kupować jakieś czujniki jeśli jeszcze nie zaświeciły ?

FDB4616. Nie musisz czujnik jest wkładany od góry w klocki.