incore86 Posted September 20, 2023 Posted September 20, 2023 Panowie potrzebuje pomocy . Zacznę od początku . Z autem nie było problemow pewnego dnia postanowiłem wymienić uszczelkę pokrywy zaworów , wszystko co trzeba poscigalem , założyłem nowa , wszytko tak jak buc powinno . Następnie chciałem odpalić samochód i zaczął się problem auto kręci nie odpala , po podłączeniu po urządzenie diagnostyczne wyskoczyło bardzo dużo błędów między innymi zwarcia , załączam zdjecia . Po około 10 minutach sprawdzania ruszania wtyczkami itp auto odpaliło … na drugi dzień normalnie również odpaliło jadę zatankować zgasiłem auto i znów nagle nie odpala , i znowu te same błędy , znów sprawdzanie ruszanie kostkami nic , pojechałem po kolegę żeby schodowa auto , wracam auto odpala od strzała 😕 Co wymieniłem bo mam druga na części , cały kolektor z wtryskami , przepustnica , wszystkie przekaźniki , ECU suchy , ostanim czasie znów miała problemy żeby odpalić i te same błędy . Póki co odpala za każdym razem lecz po tej wymienię całego kolektora z wtryskami przepustnica tez pojawiał się ten problem ze nie odpaliła … zamierzam wymieć jeszcE czujnik temperatury i czujnik położenia wału . Sprawdzałem wtyczki przy cewkach i wteyskach wszytko jest Ok , możliwe ze jeszcE gdzieś dalej pod izolacja są gdzieś przerwane przewody .. Prosiłbym o jakieś sugestie bo ciężki temat , szukałem ktoś miał tutaj na forum identyczne błędy i sytacje lecz nikt nie odpowiedział a post. Z góry Dziękuje
Langista Posted September 20, 2023 Posted September 20, 2023 Odczytaj to za pomocą vag-com lub vcds bo trochę bez sensu te błędy przetłumaczone.
robson_s Posted September 24, 2023 Posted September 24, 2023 Wszystko zasilane po przekaźniku pompy paliwa
incore86 Posted September 25, 2023 Author Posted September 25, 2023 W dniu 24.09.2023 o 20:28, robson_s napisał(a): Wszystko zasilane po przekaźniku pompy paliwa Czyli wina może być przekaźnik pompy paliwa ?
Recommended Posts