Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , obecnie mam założone 320 / 288 w A4 b6 1.8t 2002r quattro .

Szukam czegoś większego na przód , czytałem dużo na temat brembo z17 , ale ciężki temat do dostania .

Są jeszcze z18 ale to już 6-tłoków a szukam tylko 4tłoki .

Czy zaciski z np. Q7 3.0TDI podejdą ? Albo jakieś z alfy / merca ? Dodam , że nie straszne mi adaptery i max pod felgę 18 ( bo zima musi wejść ) . Macie jakies sprawdzone info ? btw. nie chce 345 mm z s4 .

Opublikowano
7 godzin temu, Koziar993 napisał(a):

Witam , obecnie mam założone 320 / 288 w A4 b6 1.8t 2002r quattro .

Szukam czegoś większego na przód , czytałem dużo na temat brembo z17 , ale ciężki temat do dostania .

Są jeszcze z18 ale to już 6-tłoków a szukam tylko 4tłoki .

Czy zaciski z np. Q7 3.0TDI podejdą ? Albo jakieś z alfy / merca ? Dodam , że nie straszne mi adaptery i max pod felgę 18 ( bo zima musi wejść ) . Macie jakies sprawdzone info ? btw. nie chce 345 mm z s4 .

Po 320 masz 345 i nic pomiędzy, ilością tłoczków nie poprawisz skutecznosci hamowania.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki ! Poszedłem trochę w innym kierunku , ale będzie tarcza 345 ;)

Opublikowano

W jakim ?

Opublikowano
  • Autor

Z porsche , 4tłoki pod 345 tarcze zaciski macan.

Opublikowano

Nie są p&p

Opublikowano
  • Autor

Rozumiem , ale nie problem :) Dziękuje że chociaż jedna osoba się zainteresowała tematem :)

Opublikowano

Napisz jak chcesz  to ogarnąć to Ci napisze gdzie zrobisz babola

Opublikowano
  • Autor

Napiszę , jak będę w trakcie składania. Teraz nie odpowiem .

Jeśli chodzi o adaptery już dorabiałem pare sztuk dla warsztatów ( ale Oni projektowali ) . Jeśli będzie problem i trzeba prze frezować itp . To mam maszyny ogarnę. Gdzie mogą być inne problemy , tego jeszcze nie wiem :)

Opublikowano
4 minuty temu, Koziar993 napisał(a):

Napiszę , jak będę w trakcie składania. Teraz nie odpowiem .

Jeśli chodzi o adaptery już dorabiałem pare sztuk dla warsztatów ( ale Oni projektowali ) . Jeśli będzie problem i trzeba prze frezować itp . To mam maszyny ogarnę. Gdzie mogą być inne problemy , tego jeszcze nie wiem :)

No to mamy już pierwszy strzał w kolano.

Dawaj dalej, zobaczymy jak daleko zajdziesz.

Opublikowano
  • Autor

Nie rozumiem z czym masz problem , jeśli na prawde jest wiedza którą chcesz się podzielić będę wdzięczny . Jeśli sądzisz , że sobie nie poradzę - trudno . Będzie moja porażka .

Jednak rozmawiam z właśnie trzecią osobą , która ma te zaciski u siebie i tarcze z s4 i zmieniali przewód tylko . Trudno , może się Oni mylą , może Ty. Ale Twoje uszczypliwości sa irytujące , ale to chyba wytyka Ci wiele osób na forum :D Pozdrawiam !

BTW. Może nie będzie to wyznacznikiem , ale rozmawiam też z Dawid Zając , który również sprzedawał takie w swojej ofercie do B6

Opublikowano

Źle trochę zacząłeś ten temat, a ja nie podzielam Twojego optymizmu widząc co zaczynasz tutaj wypisywać. Jakieś adaptery i inne ...uje muje, ogólnie droga donikąd, po co to ?

Prawdopodobnie jestem pierwsza osoba w Polsce a na 100% pierwsza osoba na tym forum która przeszczepiła takie zaciski z tym że do B5  na zwrotnicach z S4 B5 na dużym rozstawie i wiem co nieco. Hamulce to poważny temat i nie ma tutaj miejsca na garażowe eksperymenty które mogą się w przyszłości dla kogoś źle skończyć.

Z czego chcesz  dać tarcze to tych zacisków?

Jakie i z czego przewody ? Czujniki zużycia klocków?

Tego nikt Ci nie napisał ?

Opublikowano
  • Autor

Napisali , tak.

Wiem , że hamulce to nie zabawka i obecnie stan moich hamulców jak i samochodu jest pewnie w top 10% sprawności i oczywiście zdaje sobie sprawę ,  że muszę zrobić wszystko z głowa .

Jeśli według Ciebie źle zacząłem temat , wybacz .. Nie wiem jak inaczej powinienem go zacząć.

Nie wiem czy masz uraz do niektórych forumowiczów , ale traktujesz wszystkich " z góry" .

Jeśli jesteś pierwszą osobą w PL / Forum to gratuluje - wiadomo , wiedza kosztuje i mało kto się nią dzieli . W każdym razie spróbuje swoich sił ,zacznę zakładać będą problemy - to będę je rozwiązywał .

Nie chce zebyś mnie źle zrozumiał , ale nie mam zamiaru wyjeżdzac z warsztatu z nie działającymi hamulcami , bądź  "zdrutowanymi" bo kompletnie nie o to mi chodzi . Nie pisałem o używkach , o taniości itp.

Pozdrawiam

Opublikowano

Nikogo nie traktuje tutaj z góry, ale piętnuje głupotę. 

Nie odpisałeś mi na moje pytania, napisz co trzeba ją to poprawię i temat do zamknięcia.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podobno zestaw tarcz i klocków brembo robią różnicę bez konieczności przeprowadzania modyfikacji, z tym że nie do każdego modelu da się kupić i nie mam porównania cenowego... 

Kolega montuje mocno narzekającym na heble... 

Może ktoś zna temat lub słyszał coś o tym? 

Opublikowano

baju baj gdzie ten kraj...

bez zmiany tarcz, zacisków i klocków nie ma mowy o poprawie skutecznosci

Opublikowano

@Koziar993  @Wandej ma fajne zestawy.Na pewno,coś byś dobrał odpowiedniego?