Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Drugi termostat w Audi A4 B7 3.0 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam proszę o poradę, wymieniłem termostat plynu chłodzacego w swoim aucie a4 b7 3.0 2005 r 205 km . Na starym auto się nie dogrzewało. Nowy termostat został  założony orginalny i nadal nie trzyma temperatury tak jak powinno  być tzn nie trzyma 90 stopni .Temperatura cieczy wacha  sie w zaleznosci od predkosci auta . Układ został odpowietrzony . I teraz moje pytanie czy w tym modelu co ja posiadam występuje drugi termostat tzw termostat spalin , który też jest odpowiedzialny za dogrzewanie auta . Jeśli tak to gdzie on się znajduje w komorze silnika bo nie mogę go zlokalizować.

Opublikowano

jak jezdzisz po miescie to jest ok, a jak wyjezdzasz poza miasto to spada ?

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Dev napisał(a):

jak jezdzisz po miescie to jest ok, a jak wyjezdzasz poza miasto to spada ?

Spada na trasie podczas szybkiej jazdy 

Opublikowano
10 godzin temu, sledzik69 napisał(a):

205 km

Koni mechanicznych piszemy dużymi literami (KM) i ten silnik ma 204 a nie 205 KM :wink:

Opublikowano
  • Autor
29 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Koni mechanicznych piszemy dużymi literami (KM) i ten silnik ma 204 a nie 205 KM :wink:

Obecnie na 267KM

Opublikowano

Do prawidłowej identyfikacji nie jest ważne ile teraz ma, bo to nikomu nic nie powie. Ważna jest pozycja wyjściowa, a dokładniej mówiąc, kod silnika i w tym przypadku jest to BKN, a nie tak jak masz w profilu ADD, więc zmień sobie.

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Do prawidłowej identyfikacji nie jest ważne ile teraz ma, bo to nikomu nic nie powie. Ważna jest pozycja wyjściowa, a dokładniej mówiąc, kod silnika i w tym przypadku jest to BKN, a nie tak jak masz w profilu ADD, więc zmień sobie.

Ok dzięki zmienię 

Opublikowano
13 godzin temu, sledzik69 napisał(a):

Spada na trasie podczas szybkiej jazdy 

czujnik wody do wymiany, kup oryginalny w ASO

Opublikowano
  • Autor

Witam zaryzykowałem wymianę  termostatu.  Kupiłem  Magneti Marelli. Wcześniejszy był  oryginalny.  Na nowo założonym termostacie temperatura w jezdzie spokojnej w miescie łapie 90 stopni , aczkolwiek dlugo to trwa. Po wyjechaniu na autostradę spada do 70 stopni a nawet 60. Ogrzewanie jest adekwatne do osiągniętej temperatury. Gdy na blacie jest 90 to grzeje super przy 2 stopniach na zewnątrz. Nie wiem czy coś da wymiana czujnika temperatu  bo wskazania są prawdziwe.  Szukałem drugiego termostatu i za prawa półosią w okolicach wachacza są rurki od płynu ale nie występuje tam  2 termostat . Więc pytanie czy on się znajduje w innym miejscu? Czy występuje w tym modelu. Dalej walka trwa pomocy

Edytowane przez sledzik69

Opublikowano

Czujnik wodu out

Opublikowano
  • Autor
W dniu 17.10.2023 o 18:56, Dev napisał(a):

Czujnik wodu out

No dobrze , a gdzie go zlokalizuje w aucie , w którym miejscu konkretnie masz namiary na nr oryginału?

Opublikowano

VIN 

Opublikowano
  • Autor

Po podłączeniu auta do kompa na kanale 001 temperatura wynosi ok 82 stopnie a na kanale 007 temperatura 90 stopni .Który to będzie czujnik bodajrze są 2 ? VIN WAUZZZ8E26A061948. 

• 1 rok później...
Opublikowano

Mam takie samo audi a4 B7 kod silnika BKN 3.0 TDI i jest problem ze sie niedogrzewa przy spokojnej jeździe a podczas jazdy autostradowej potrafi wzrosnac do 115 stopni.
Wymienione juz 5 termostatów, dwa ori ori, 3 pompy wody.

Ogrzewananie w środu jest słabe adekwatne do temperatury  wody
Jak sie skonczyla opisana usterka tutaj?