Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

dolewanie plynu hamulcowego..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czasem zapala mi sie kontrolka od hamulca i zebym sprawdzil poziom plynu. Sprawdzilem i jest minimum. Mam pytanie. Byl plyn wymieniany w maju a w czerwcu tarcze i klocki. Niby fachowiec twierdzil ze nalal jakis lepszy ktory daje sie do RS. Wiem ze oryginalny audi jest tak samo do polo jak i do RS i wlasnie moje pytanie brzmi czy moge dolac oryginalny plyn hamulcowy do obecnego? nie wiem dokladnie co on tam wlal. Drugie pytanie to czy zapowietrzy sie cos jesli odkrece korek i doleje do max? Raczej nie bede probowal wymieniac calosci bo nie wiem czy poradze sobie z odpowietrzeniem. VCDS mam. Czy po dolaniu jesli takie beda rady powinienem cos robic w VCDS? lub przed? pozdrawiam

Rozwiązane przez Langista

Przejdź do rozwiązania
Opublikowano

Płynu nie ubywa i nie dolewa się go gdy wszystko jest sprawne. Masz gdzieś wyciek. Oddaj auto do warsztatu.

Opublikowano
  • Rozwiązanie

Nie koniecznie, mogło się samo odpowietrzyć i płyn powędrował w miejsca pęcherzyków powietrza, przez co ubyło płynu. Dolej do stanu i obserwuj, jak znowu będzie uciekać to znaczy że jest nieszczelność.

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, Langista napisał(a):

Nie koniecznie, mogło się samo odpowietrzyć i płyn powędrował w miejsca pęcherzyków powietrza, przez co ubyło płynu. Dolej do stanu i obserwuj, jak znowu będzie uciekać to znaczy że jest nieszczelność.

sklaniam sie zeby wlasnie tak zrobic ale czy tylko wystarczy dolac? czy nie zapowietrzy sie ani nic z tych rzeczy? rozumiem i jest to dla mnie jasne ze jesli sytuacja sie powtorzy to bedzie trzeba jechac na warsztat i to sprawdzic.

Opublikowano

Nie zapowietrzysz nic.