Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem Obroty/VTG??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Mam problem z moim a4, krótko to opisze: mianowicie po przekroczeniu 2,5 - 3 tys obrotów (ewentualnej próbie zwiększenia prędkości gdy auto jest rozpędzone) obroty idą do końca a auto nie ma siły się rozpędzić. Prędkość staje gdzieś ja około 120kmh. Tylko odłożeniem nogi z pedału gazu i pulsacyjnym dokładaniem gazu jestem w stanie przyspieszyć. Po całkowitym zatrzymaniu się, bądź wyłączeniu silnika problem ustaje - aż do następnej sytuacji opisanej wyżej. Jest to o tyle niebezpieczne bo przy np wyprzedzaniu auto nie jedzie. Znajomy mechanik wskazał na problem turba i VTEG który rzekomo się zacina. Miał ktoś już podobny przypadek, co polecacie zrobic ? kupować nowe  turbo czy próbować naprawiać te. Ewentualnie może to dotyczy czegoś innego? Proszę o odp. Pozdrawiam

Opublikowano

W tfsi nie ma zmiennej geometrii w turbinie. Masz objaw slizgajacego się sprzęgła.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

No to teraz pytanie komu wierzyć bo mechanik mówi jedno ty mówisz to. A ja mam bol głowy bo nie wiem czy kupować nowa skrzynie czy regenerować turbo:[

Opublikowano

Przy dwóch różnych wersjach najlepiej zapytać jeszcze kogoś :) Czyli wizyta u innego mechanika.

Opublikowano

Zaufaj temu mechanikowi tylko potem nie wylewaj żali po forach. Poza tym te objawy nie wskazują na turbo. Napisz gdzie ten super mechanik ma warsztat żeby przypadkiem do niego nie trafic.

Edytowane przez przem8