Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Podłączenie drugiego radia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie, pomijając możliwość uszkodzenia któregokolwiek z radii to pisałem o spadku mocy (zasilasz obwody RLC wyłączonego radia) i degradacji brzmienia (ten sam powód). No ale nikogo nie przekonuje na siłę.

życzę powodzenia w modyfikacjach.

to powiedz co byś proponował ???

Ja to jeszcze skonsultuje z sorem od fizyki, niech się wypowie :)

Opublikowano

wiesz co, ja Ci proponuje sprzedać obydwa te radia i kupić jedno takie które będzie cię satysfakcjonować bo z tym podłączaniem dwóch radyjek to więcej roboty niż efektu :hi:

Opublikowano

wiesz co, ja Ci proponuje sprzedać obydwa te radia i kupić jedno takie które będzie cię satysfakcjonować bo z tym podłączaniem dwóch radyjek to więcej roboty niż efektu :hi:

Ja też się tu zgadzam, jako drugie lepiej sobie załóż CB :) Ale jak chcesz to mogę Ci też wykonać obwód wycinający głośniki, ale będzie kosztowniejszy i bardziej zamotany.[br]Dopisany: 06 Maj 2009, 22:40_________________________________________________Aczkolwiek to nie jest odpowiedź na pytanie: Jak podłączyć drugie radio?

Więc się nie pytam po co i dlaczego, poprostu chcę pomóc w tym pomyśle. Nie neguje i nie komentuje odpowiadam na pytanka :)

Opublikowano

czasami trzeba ludzi na dobrą drogę naprowadzić by oszczędzić pracy a później zawodu

Opublikowano

watpie zeby oplacalo sie sprzedac oba radia zeby kupic kolejne bo nie wiem czy ktos kupi ode mnie pioneerka :confused4: z drugiej strony molgbym miec tego pioneerka tak jak bylo wczesniej, ale wtedy pojawia sie znow problem tylnych glosnikow i gorszego wygladu ;( http://www.audiophile.pl/p/194_pioneer_deh-4700mp tylko na zywca ma ciemniejszy kolor i ten niebieski jest normalny :kox: radio bylo kupione do reanult megane i wygladalo zajebiaszczo a tu niezbyt paduje :disgust:

a jak mialbym juz zmieniac to na jakis dobry sprzet najlepiej wielkosc 2 pin z dvd, tlyko tez problem wtedy z panelem :wallbash: i tak o, same problemy...

Opublikowano

Kurde coś mi umknęło?? Piszesz o jakimś problemie tylnych głośników, jakim?? Tył masz sterowany na wzmacniaczu ori i z radia wychodzą tylko dwie linie??

Co się dzieje jak podłączysz pionka z tym tyłem??

Opublikowano

nie gra :kox:

i pionek sie resetuje z kazdym wyjeciem kluczyka :slina:

wiem ze wystarczy w kostce pogrzebac ale to tez robota :wallbash:

Opublikowano

Pewnie masz ori instalację jeszcze, dziewiczą :)

Opublikowano

To ten schemat co narysowałem jak podłączyć głośniki nie zadziała (oczywiście mowa o tyle). Bo ty będziesz mógł podłączyć tylko przód. Jak chcesz to namarzę jeszcze raz poprawiony jak się decydujesz to robić.

Tylko teraz się zastanawiam, czy masz wyjście na wzmacniacz w pionku.

cobradd robiłeś coś takiego, żeby zadziałał tył, ale zakładamy że w radyjku nie ma wyjścia na wzmacniacz.

Puścić sygnał audio z radia na wzmacniacz (tj 2 kable, 1,5mm albo 2,5mm) nie wiem czy nie powinno dać się ekranowanych

Dalej zasilanie plus z masą na wzmacniacz (tj plus z niebieskiego kabelka, czyli zasilanie anteny automatycznej (wzmacniacza), a masa jak to masa)

No teoretycznie coś tam powinno zabrzdękać, tylko pytanie czy zakłóceń nie będzie.

Opublikowano

nie gra :kox:

i pionek sie resetuje z kazdym wyjeciem kluczyka :slina:

wiem ze wystarczy w kostce pogrzebac ale to tez robota :wallbash:

Chyba zdecydowanie łatwiej jest uruchomić tylne głośniki z nie ori radiem - są do tego specjalne adaptery - niz podlączać drugie radyjko w aucie :kox:

Przemyśl jeszcze raz dobrze sprawę :)

Opublikowano

cobradd robiłeś coś takiego, żeby zadziałał tył, ale zakładamy że w radyjku nie ma wyjścia na wzmacniacz.

gdyby drugie radio nie miało wyjścia liniowego a koniecznie chciałby uruchomić tył to musiałby pociągnąć drugą instalacje na tylne głośniki z pominięciem wzmacniacza, tylko nie wiem co na to wzmacniacz jak będzie dostawał "od tyłu". No ale że ma wyjście liniowe to by się trzebabyło nim wpiąć w kostkę mini iso + zasilanie.

Gra nie warta świeczki...

Opublikowano

No właśnie się wszystko komplikuje, ale dla chcącego ic trudnego, więc jak chcesz to coś wykombinuje tylko muszę mieć trochę czasu. Więc ostateczne pytanko czy ruszasz z tym projektem??

Opublikowano

zacząłem to wszystko przemyślać bo sam nie dam rady a kumpel mi się nie odzywa :slina: jak w razie będę potrzebował to się do Ciebie zgłosze :)

pzdr