Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana BLB na BKD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, tak jak w temacie chce wymienić silnik BLB na BKD. Chciałbym dowiedzieć się jak wygląda sprawa DPF? Czy BKD taki filtr posiadał? Jeżeli tak to co trzeba wymienić aby taki silnik umieścić w a4 b7. Może nie trzeba wymieniać nic? Wiem, ze takie tematy już były ale nie znalazłem nigdzie takiej informacji. 

Opublikowano

BKD nie było w B7. To nie jest silnik z B7.

Opublikowano
  • Autor
15 minut temu, Muskel1 napisał(a):

BKD nie było w B7. To nie jest silnik z B7.

Ja to wiem, a3/octavia/superb i podobne. Jednak silnik pasuje do a4 b7. I tak mam silnik do wymiany więc dobrze jest wrzucić coś bez wadliwej pompy oleju. Temat już taki był na forum i auta jeżdzą. Chodzi mi tylko o wersję z dpf. Wiem, że bkd były z dpf i bez. Jeżeli silnik mial dpf to jak to sie ma do blb? Co trzeba wymienić ? Co może zostac? 

Opublikowano

Nie ma DPF, różnica chyba jest taka, że w B7 silnik jest wzdłużnie, a bkd to silnik montowany poprzecznie i osprzęt ma w innych miejscach mocowania. Otwory są ale trzeba je przegwintować.

Będziesz musiał też przerobić wzmocnienia miski olejowej na inny smok pompy oleju (blb nie ma chyba czujnika w misce oleju a bkd ma).

Edytowane przez Langista

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Langista napisał(a):

Nie ma DPF, różnica chyba jest taka, że w B7 silnik jest wzdłużnie, a bkd to silnik montowany poprzecznie i osprzęt ma w innych miejscach mocowania. Otwory są ale trzeba je przegwintować.

Dziękuję akurat to jest najmniejszym problemem, czyli żaden BKD nie miał DPF? To zmienia postać rzeczy :)

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Langista napisał(a):

Będziesz musiał też przerobić wzmocnienia miski olejowej na inny smok pompy oleju (blb nie ma chyba czujnika w misce oleju a bkd ma).

To akurat wiem, smok od AWX, miska zostaje od BLB, trzeba tylko ją delikatnie przerobić. Super, to załatwiam silnik i działam. 

Opublikowano
  • Autor

@Langista A powiedz mi jeszcze orientujesz się od czego najlepiej założyc sprzęgło do BKD? Zakładalem juz 3 od BLB w ciagu 11 lat i zawsze są z nimi problemy.

Opublikowano

Jak masz wał z bkd to i sprzęgło z bkd będzie 1:1

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Langista napisał(a):

Jak masz wał z bkd to i sprzęgło z bkd będzie 1:1

Może to będzie lepsze rozwiązanie od BLB. Zobaczymy :). Dziękuję