Dioni Opublikowano 12 Stycznia Opublikowano 12 Stycznia Witam , mam problem z ogrzewaniem. Dmuchawa dmucha a w ustawieniu na max temperaturę dmucha lekko ciepłym powietrzem. Płyn chłodniczy poziom normalny , filtr kabinowy wymieniony . Temperaturę 90 stopni łapie normalnie po przejechaniu 4-6 km Taka sytuacja zaczęła się po wymianie rozrządu. Miał ktoś może taki problem ?
RALF76 Opublikowano 12 Stycznia Opublikowano 12 Stycznia ile km po wymianie rozrządu? może jeszcze nie odpowietrzony??
Dioni Opublikowano 12 Stycznia Autor Opublikowano 12 Stycznia Ok 12 tys km po wymianie rozrządu, z tym że wcześniej nie potrzebowałem ogrzewania więc nie używałem ale na pewno poprzedniej zimy i przed wymianą ogrzewanie działało jak należy.
Muskel1 Opublikowano 12 Stycznia Opublikowano 12 Stycznia Myślę, że gdyby układ był zapowietrzony, to silnik nie osiągnąłby temp roboczej. Jaką temp. masz na rozgrzanym silniku?
RALF76 Opublikowano 12 Stycznia Opublikowano 12 Stycznia 19 minut temu, Dioni napisał(a): Ok 12 tys km po wymianie rozrządu, z tym że wcześniej nie potrzebowałem ogrzewania więc nie używałem ale na pewno poprzedniej zimy i przed wymianą ogrzewanie działało jak należy. to nie problem z odpowietrzeniem za dużo km
RALF76 Opublikowano 12 Stycznia Opublikowano 12 Stycznia (edytowane) Muskel, czy b9 mają w zbiorniczkach mit silikat??? można poznać tylko po napisie na zbiorniczku czy wszystkie mają? Edytowane 12 Stycznia przez RALF76
Dioni Opublikowano 12 Stycznia Autor Opublikowano 12 Stycznia 90 stopni , nie mam komputera żeby podłączyć ale wskazuje 90 stopni, płyn poziom ten sam , górny wąż od chłodnicy zimny
Muskel1 Opublikowano 12 Stycznia Opublikowano 12 Stycznia 40 minut temu, RALF76 napisał(a): Muskel, czy b9 mają w zbiorniczkach mit silikat??? można poznać tylko po napisie na zbiorniczku czy wszystkie mają? Wydaje mi się, że B9 nie mają. W pojazdach mających krzemiany w zbiorniczkach widnieje napis Silikat na zbiorniczkach.
RALF76 Opublikowano 12 Stycznia Opublikowano 12 Stycznia 22 minut temu, Muskel1 napisał(a): Wydaje mi się, że B9 nie mają. W pojazdach mających krzemiany w zbiorniczkach widnieje napis Silikat na zbiorniczkach pytam bo jak się to wysypie to może objaw byłby jak w temacie
Muskel1 Opublikowano 12 Stycznia Opublikowano 12 Stycznia 16 minut temu, RALF76 napisał(a): pytam bo jak się to wysypie to może objaw byłby jak w temacie Tak myślałem, ale z tego co wiem, to w platformie MQB stosowano takie wynalazki i wtedy zbiorniczek zawiera informację o tym W B9 takiej informacji nie ma. 1
Rekomendowane odpowiedzi