Opublikowano 12 Stycznia 20242 l Witam , mam problem z ogrzewaniem. Dmuchawa dmucha a w ustawieniu na max temperaturę dmucha lekko ciepłym powietrzem. Płyn chłodniczy poziom normalny , filtr kabinowy wymieniony . Temperaturę 90 stopni łapie normalnie po przejechaniu 4-6 km Taka sytuacja zaczęła się po wymianie rozrządu. Miał ktoś może taki problem ?
Opublikowano 12 Stycznia 20242 l Autor Ok 12 tys km po wymianie rozrządu, z tym że wcześniej nie potrzebowałem ogrzewania więc nie używałem ale na pewno poprzedniej zimy i przed wymianą ogrzewanie działało jak należy.
Opublikowano 12 Stycznia 20242 l Myślę, że gdyby układ był zapowietrzony, to silnik nie osiągnąłby temp roboczej. Jaką temp. masz na rozgrzanym silniku?
Opublikowano 12 Stycznia 20242 l 19 minut temu, Dioni napisał(a): Ok 12 tys km po wymianie rozrządu, z tym że wcześniej nie potrzebowałem ogrzewania więc nie używałem ale na pewno poprzedniej zimy i przed wymianą ogrzewanie działało jak należy. to nie problem z odpowietrzeniem za dużo km
Opublikowano 12 Stycznia 20242 l Muskel, czy b9 mają w zbiorniczkach mit silikat??? można poznać tylko po napisie na zbiorniczku czy wszystkie mają? Edytowane 12 Stycznia 20242 l przez RALF76
Opublikowano 12 Stycznia 20242 l Autor 90 stopni , nie mam komputera żeby podłączyć ale wskazuje 90 stopni, płyn poziom ten sam , górny wąż od chłodnicy zimny
Opublikowano 12 Stycznia 20242 l 40 minut temu, RALF76 napisał(a): Muskel, czy b9 mają w zbiorniczkach mit silikat??? można poznać tylko po napisie na zbiorniczku czy wszystkie mają? Wydaje mi się, że B9 nie mają. W pojazdach mających krzemiany w zbiorniczkach widnieje napis Silikat na zbiorniczkach.
Opublikowano 12 Stycznia 20242 l 22 minut temu, Muskel1 napisał(a): Wydaje mi się, że B9 nie mają. W pojazdach mających krzemiany w zbiorniczkach widnieje napis Silikat na zbiorniczkach pytam bo jak się to wysypie to może objaw byłby jak w temacie
Opublikowano 12 Stycznia 20242 l 16 minut temu, RALF76 napisał(a): pytam bo jak się to wysypie to może objaw byłby jak w temacie Tak myślałem, ale z tego co wiem, to w platformie MQB stosowano takie wynalazki i wtedy zbiorniczek zawiera informację o tym W B9 takiej informacji nie ma.