gdajaca Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego Witam. Co jakiś czas zapala mi się kontrolka silnika z powodu takiego błędu. Nie wiem o co chodzi. Mógłby ktoś pomóc. Address 01: Engine (J623-CAGA) Labels:. 03L-906-022-CAG.clb Part No SW: 03L 906 022 MK HW: 03L 906 022 B Component: R4 2,0L EDC H01 4379 Revision: 11H01--- Coding: 0104002C02072118 Shop #: WSC 06335 000 00000 ASAM Dataset: EV_ECM20TDI30L906022MK A01006 ROD: N/A VCID: 7AFACA74FDDF5896C4-802E No ASAM data for: "EV_ECM20TDI30L906022MK" (AU48) 1 Fault Found: 5104 - ROD - Unknown Error Code - 00 [237] MIL ON - Confirmed - Tested Since Memory Clear Freeze Frame: Fault Status: 00000001 Fault Priority: 2 Fault Frequency: 1 Mileage: 271846 km Date: 2008.05.29 Time: 04:14:42 Readiness: 1 1 0 0 0
gdajaca Opublikowano 8 Lutego Autor Opublikowano 8 Lutego No pewnie. Świetna rada do jednego błędu, który raz na dwa lata wyskoczy 1200pln min wydam jak pamiętam w wersji na 3 viny.
Muskel1 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego Czy Ci się to podoba czy nie, jest to produkt, który został stworzony poprzez lata pracy, inwestycje, wiedzę i poświęcony czas. To, że Ty nie widzisz w tym nic złego kupując piraty świadczy tylko o Tobie. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że Ty chętnie pracujesz za darmo. W sklepie AGD też dyskutujesz przy kupnie telewizora?
gdajaca Opublikowano 8 Lutego Autor Opublikowano 8 Lutego Dyskusja jest bez sensu. Ja mam 14 sto letnie auto i dla jednego błędu nie będę wydawał 1500 na dzień dzisiejszy. Taniej wyjdzie u mechanika, albo tego nie naprawię. A to forum jest po to by sobie pomagać. Ty chyba nie chcesz pomagać.
Muskel1 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego 1 minuta temu, gdajaca napisał(a): Ty chyba nie chcesz pomagać. Nie, nie pomagam😄
Rozwiązanie Muskel1 Opublikowano 8 Lutego Rozwiązanie Opublikowano 8 Lutego Przyjrzyj się sondzie lambda i wiązce do niej. Twierdzenie, że nie chcesz kupywać ori VCDS na jeden raz jest błędne. Zawsze się przyda i nigdy nie wiesz kiedy wystąpi następna usterka. Poza tym ori VCDS trzyma cenę i zawsze go dobrze sprzedasz. Tak więc wywal tego, jak sam widzisz g...o watrego klona i zainwestuj.
Szyszunia Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego (edytowane) 17 minut temu, gdajaca napisał(a): Dyskusja jest bez sensu. Ja mam 14 sto letnie auto i dla jednego błędu nie będę wydawał 1500 na dzień dzisiejszy. Taniej wyjdzie u mechanika, albo tego nie naprawię. A to forum jest po to by sobie pomagać. Ty chyba nie chcesz pomagać. Też tak uważałem, ale chyba sam się zdecyduje kupić oryginalne vcds, przyda się na przyszłość. Jest też tańsza opcja, kup sobie obd 11pro, sprawdź co Ci tam za błąd pokazuje. Edytowane 8 Lutego przez Szyszunia
gdajaca Opublikowano 21 Lutego Autor Opublikowano 21 Lutego Witam. Rzeczywiście problem był z sondą lambda. Wymieniona na nową kontrolka silnika sama zgasła nawet nie trzeba było kasować. Dziwne bo rok temu wymieniałem i wtedy mój VCDS pokazał error że grzałka sondy lambda uszkodzona. No ale cóż począć. Taka sytuacja. Dzięki za pomoc.
Muskel1 Opublikowano 21 Lutego Opublikowano 21 Lutego (edytowane) Bo ten błąd, który masz nie dotyczył grzałki sondy lambda, tylko pompy jonowej sondy, ale Twój klon nie zna tego błędu, co sprowadza mnie znowu do rady, zainwestuj i kup oryginalny VCDS😉 Edytowane 21 Lutego przez Muskel1
Rekomendowane odpowiedzi